Forum Mage & tarm


Uppsvälld mage kombinerad med testikel värk.

Hej!
Söker desperat svar härinne då sjukvården inte hittar något fel på mig.Ska göra mitt bästa för att detaljerat beskriva mina problem som började för ungefär 5 månader sedan.
Alltså för ca 5 månader sedan så började jag få molande värk i vänstra ljumsken/testikeln. Vid stående läge så värkte det som mest medan värken nästan avtog när jag låg ner. Fick också värk eller snarare en krampkänsla i vänstra sidan av magen. Efter ca 2 veckor så bestämde jag mig för att ta kontakt med min vårdcentral. Min läkare skickade efter en mindre kontroll en remiss till en ultraljudsundersökning som skulle göras på ljumsken, pungen och magen. Undersökningen visade inga tecken på ljumskbråck eller något fel på magen dock påvisade det att jag har varicocele i vänstra testikeln.
En ny remiss skickades till en urolog som undersökte mig. Urologen gjorde sin undersökning och menade på att varicocelen inte var problemet utan att jag förmodligen har ett ljumskbråck.
Ytterligare en ny remiss skickades till en magnetröntgen. Magnetröntgen visade att jag inte hade något ljumskbråck.
Under denna tid vilket var ca 2månader så hade inte mina problem precis avtagit utan snarare blivit värre. Fortfarande så var vänstra testikeln/ljumsken öm och så värkte det vid stående läge. Samma sak med vänstra sidan av magen. Dock så hade jag nu fått problem med att min mage kändes uppsvälld.
Några veckor passerar och min läkare på VC skickar en ny remiss till en urolog för en extra koll på testikeln. Den nya urologen menar på att varicocelen jag har kan påverka magen men att det är ytterst sällan det brukar vara så. Denna urolog menar på att han inte kan hjälpa mig och att jag förmodligen har en kronisk smärta som det inte finns något svar på. Urologen tyckte att det var normalt att ha värk i vänstra testikeln/ljumsken i ca 3 månader och att smärtan förmodligen skulle gå över med tiden. Det ända han kunde göra var att skicka en remiss till smärtkliniken.
Smått irriterad över urologens bemötande så åkte jag hem och bet ihop i ca 1 vecka. Men värken slutade såklart inte så jag kontaktade VC på nytt. Ett gluten test gjordes samt ett magsår bakterie test. Resultatet var negativt på båda.
Två till tre veckor passerade och ny kontakt med VC. Min lokala läkare bedömer att mina problem är förmodligen pga varicocelen. Så nu har ny remiss skickats till en urolog samt en remiss för datormografi på magen.
Alla blodprover jag lämnat samt röntgen undersökningar jag genomfört har inte visat några tecken på något onormalt förutom varicocelen i vänstra testikeln.
Detta är så energikrävande både fysiskt och psykiskt. Försöker bita ihop både privat och på jobbet men ibland så känns det riktigt hopplöst. Själva värken i vänstra testikeln/ljumsken är hanterbar men magen är värst. Ibland känns det som att magen kommer explodera för att den blir så uppblåst. Har testat med probimage,mucosa,dimetikon utan resultat. Har tom kört glutenfritt och mjölkfritt i ca två veckor utan resultat. Nu när jag står upp för länge så får jag tom värk i fötterna för att det blir så påfrestande. Ända sättet att stoppa den ihärdiga värken testikeln/ljumsken och trycket i magen är att jag lägger mig ner i soffan/sängen. Ibland hjälper det också att sätta sig men att stå/promenera är riktigt påfrestande.
Så just nu väntar jag på kallelse till datormografi samt urologi tid. Men i denna jobbiga väntan så försöker jag hitta svar ute på nätet utan lyckat resultat. Mina förhoppningar går hit så min undran är finns det någon härinne som känner igen sig i mina problem och kan ge några goda råd?

Jag har välgit ont i nedre vänster del av mage och alla prover visar att allt är ok. IBS kallar de det. Hjälper lite med att inte äta socker, vetemjöl. MEN jag gick till en osteopat och sa att jag hade ont i magen. Duktig sådan skall tilläggas. Han klämmer rejält vilket gör svinont. Det är höftböjarmuskeln som går igenom magen där. Det har hjälpt men så måste jag tänka på kosten med annars kommer det tillbaka. Kanske ett tips?!
 


Okej får kolla upp en vettig osteopat. Ska försöka undvika socker och vetemjöl så gott jag kan. Börjar ju bli lite smått deprimerad då magen krånglat nu i ca 6 månader. Marie-VågenJag har välgit ont i nedre vänster del av mage och alla prover visar att allt är ok. IBS kallar de det. Hjälper lite med att inte äta socker, vetemjöl. MEN jag gick till en osteopat och sa att jag hade ont i magen. Duktig sådan skall tilläggas. Han klämmer rejält vilket gör svinont. Det är höftböjarmuskeln som går igenom magen där. Det har hjälpt men så måste jag tänka på kosten med annars kommer det tillbaka. Kanske ett tips?!
 


Tjena!

Jag har exakt samma problem känns det som, varit hos flera läkare some uteslutit cancer, ultraljud i hela området där de inte fanns något konstigt. Uteslutit infektioner, blodprover tagna, och just nu tror de att de rör sig om en muskelinflammation i ljumsken. Fått en cortisonspruta som inte verkade fu gets tyvärr.

Undrade bara om du fått ett svar på vad du hade, vill gärna se om det kan hjälpa mig då jag själv går med värk och haft det nu i närmare 2 månader.


Någon som fått svar eller har något nytt att skriva här? Undrar verkligen


Hur har det gått? Jag tycker helt klart att det låter som om variocelen är problemet.. kräv vidare utredning!


Hej danboos! Alltså fick du något svar på vad värker berodde på? Har läst ditt inlägg nu, och ja jag veg att det är ca 3 år sedan. Men jag upplever exakt samma sak nu, så det vore intressant att höra om du fick någon hjälp. Med vänlig hälsning, Jonny

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons