Forum Mage & tarm


Ulcerös kolit.. leverproblem

Någon som liksomjag råkat ut för förhöjda levervärden vid ulcerös kolit. Är behandlad sedan flera år med Azatioprin, och mår nu faktiskt bra.. men nu har mina levervärden börjat stiga.. man blir ju lite orolig.. Varit på röntgen och ska väl få svar om några dagar... hoppas att de inte hittar något... nån som vart med om samma??

Jag har ganska nyligen fått diagnosen ulcerös colit. Den där medicinen Azatioprin vad hjälper den med ? Jag fick gå på kortison i 9 veckor och tar fortfarande asakol. Du fick möjligen inga problem med håret på huvudet när du blev sjuk ?? För jag har nämligen börjat bli tunnhårig på toppen av huvudet, vilket skrämmer mig massvis. Förlåt för att jag inte riktigt kunde hjälpa dig med din fråga.


Azatioprin sänker immunförsvaret på något vis. Har ätit den i flera år nu. Åt massvis med kurer av cortison och stod på asacol under ett par års tid. Men den hjälpte inte alls mig. Sedan kom man på att jag var allergisk mot asacol. En ödets ironi antar jag. Men nej tunnhårig har jag inte blivit någon gång

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons