Forum Mage & tarm


Tarmsköljning och parasiter

Hej, Jag var för en tid sedan på tarmsköljning som sägs skall vara så bra. Detta eftersom jag haft ganska mycket problem med magen. Jag fick då reda på att jag har en parasit i magen. Enligt tarmsköljningstanten är detta MYCKET vanligt och det kan på sikt orsaka magcancer. Hon meddelade att jag ska äta "kattklo" som finns i hälsokosten för att rensa rent i magen. Av dessa tabletter får jag nästan diarée och jag kan se små vita klumpar i avföringen (som hon påstod är ägg). När jag talade med min doktor om detta så tittade hon på mig som om jag vore konstig. Hon verkade aldrig ha hört talas om någon parasit. Hon tyckte inte att jag skulle oroa mig. Finns det någon annan som varit på tarmsköljning och fått samma besked? och i så fall hjälpte det med kattklo? Finns det någon annan medicinsk behandling som man kan göra? Jag är väldigt orolig nu och jag märker precis som några andra skrivit att jag blir mycket illamående (och ibland kräks) om jag försöker skära ner kraftigt på snabba kolhydrater.

Det låter tyvärr som om du hamnat hos en kvacksalvare...som tjänar pengar på att skrämma slag på och utnyttja personer som är i desperat behov av hjälp med bot och lindring. För att se om man har parasiter i tarmen måste du göra göra ett avföringsprov. Jag tycker du vänligt men bestämt ska tala om för din läkare, att pga av dina symtom har t.om tagit till allternativa metoder i hopp om bättring. Jag tycker du ska kräva en remiss till mag-tarmspecialist (om du inte redan har det),om inte din husläkare kan hjäpla dig.


Jag kan säga direkt att tarmsköljning inte är något att rekommendera om inte en riktig tarm/magspecialist föreslår det. Du borde nog kontakta en riktig specialist med en gång. Skulle även anmäla denna person som "hjälpte" dig med tarmsköljningen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons