Forum Mage & tarm


Forumtråd: Tarm/Anal kramp

Hejsan! Jag har haft detta "tarm/anal kramp" problem under några år nu men jag har aldrig sökt hjälp. Jag är i 20 år idag och skulle gissa att detta pågått 4-5 år. Mina förhoppningar var att detta skulle gå över av sig själv men det har det inte.
När jag går på toa och måste anstränga mig så kan jag ibland få denna kramp i analen. Jag kan känna på mig att den ska komma och det kan hjälpa om jag försöker slappna av. Om det redan börjat värka så börjar det försiktigt men slutar oftas i att det gör så ont att jag blir svimfärdig. Det går det inte över fören jag väntat ut och t.ex spolat varmt vatten runt ändtarmen. Det är inget fel på min avföring, jag har fått denna kramp oavsett om jag varit förstoppad eller inte.
Jag undrar om detta är vanligt eller något som jag borde ha läkare att kolla på? Detta problem uppkommer bara ibland, tex om jag är stressad över att jag vet att krampen kan komma. Ibland smyger den sig på utan att jag anat. (krampen kommer endast när jag anstränger analen och måste tömma tarmen)

Jag har liknande problem, dock kan analkrampen komma när som helst.Vad svarade doktorn ?
Finns det något som hjälper mot den fruktansvärda smärtan?
Mvh Maria


Hej, jag har oxå prombelemt med analkramp, Det är en fruktansvärdsmärta, oh de gör så ont ibland att ja svimmar


Hej jag har samma problem. Senast i natt vaknade jag av smärtan. Det gör så djävla ont så man vet inte var man ska bli av. Har fått Xyloprokt stolpiller som hjälper på 10-15 min. Men varför får man det?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons