Forum Mage & tarm


Svåra magproblem

Jag har haft väldigt ont i magen nu i snart ett år, varit till flera läkare och dom trodde att det kunde vara magkatarr eller liknande, så har fått provat olika mediciner tex losec nexium omeprazole osv. Inget av dom gav någon effekt. Jag fick göra ultraljud där man såg gallstenar och jag opererade bort gallblåsan, men det hjälpte inte ett dugg har precis lika ont. Alltså var det förmodligen inte stenarna som var problemet. Jag fick då träffa en mag och tarmspecialist som direkt sa att det är funktionell dyspepsi men jag lyckades övertala honom att göra en koloskopi i alla fall. Jag gjorde en sådan och allt såg bra ut, han ville inte göra en gastroskopi eftersom jag har gjort en sån när jag var 13 år då jag hade lite småproblem med magen (Alltså snart 8 år sedan!) och han sa att den fortfarande var aktuell? Jag har såpass ont att jag inte kan leva normalt sitter mest inne med smärta. Smärtan sitter långt upp i solarplexus och lite längre upp även lite under revbensbågarna. Jag är väldigt känslig för tryck där, och illamående från och till och rapar en hel del.När jag blir hungrig och magen är tom får jag vlädigt ont. Toalettvanorna är normala. Kan man verkligen få så här pass ont av en funktionsstörning? Är helt handikappad känns det som. Är verkligen en gastroskopi aktuell efter 8 år? Kan man verkligen ha såpass ont av en funktionsstörning?

Hej igen! En gastroskopi är INTE aktuell efter 8 år.. jag gjorde en gastro för 1½år sedan, och nu ska jag göra en igen. Så länge dina magbesvär inte försvinner så har du rätt till undersökningar och behandlingar, det finns ingen annan läkare du kan ta kontakt med angående gastro?


Nej det är vad jag också tycker! men läkaren är helt övertygad om att det är funktionell dyspepsi. Därför snackar han om hypnoterapi ?!?! vafan jag vill ju slippa ha ont inte terapi! Han har iaf skickat en remiss till Ersta sjukhus i Stockholm , får hoppas att dom lyssnar bättre på mig. Problemet är att det är minst 2 månaders väntetid till jag får komma dit, kommer inte klara det här så länge till


Jag var in till akuten igår också, ite för att jag hade fruktansvärt ont utan mest för att jag tänkte att det skulle snabba på saker och ting. Men den läkaren ignorerade mig totalt å sa åt mig att åka hem. Han sa att jag skulle kontakta läkaren som har hand om mig , men han vägrar ju gastroskopi? vet inte ens om jag kommer våga ringa honom.


Men det kan han ju inte veta bara sådär, bättre att göra en gastroskopi för att då eventuellt kunna utesluta andra saker! Ja, det är ju det där med väntetiden som är så dryg. Minns sist jag skulle göra en gastro, läkaren tyckte det var bråttom och satte upp mig på en akuttid.. 3 månader tog det! Jädrar vilken "akuttid".. Men ibland gäller det att hålla ut, du vet ju att du ska få komma dit nu!


3 månader?! galet länge ju. Jo jag vet ju att jag ska få komma dit nu, men det är 2 månader kvar och om läkaren då går med på tex gastro så är det säkert 2 månader eller nått innan jag får göra den. :( Funderar på om jag ska ringa till Ersta och fråga om man på något sätt kan få komma tidigare

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons