Forum Mage & tarm


Snälla försök att hjälpa

Hej! jag har mycket problem med min mage och tarm känns det som. Jag känner mig uppspänd nästan helatiden från jag vaknar tills ja ska sova.det började med att ja var förstoppad, sedan efter det har tarmen varit trög och det är ibland svårt att gå på'' toaletten ''. inget blod i avförigen dock. Känner mig också uppblås i bröstkorgen, och jag brukar vara uppspänd i magmunnen och bröstkorgen känns det som, som att någor trycker på och att det typ ligger emot hjärtat, ungefär som att det är en ballong mellan magmunnen och bröstkorgen som inte försvinner. känns som att jag ofta har rätt låg puls med, eller är det att den är normal, bara att det blir jobbigare på grund av att det är så uppspänt, för det kan vell onekligen vara hjärtat? är 19 år tagit ekg blodprover lugnröntgen. ( känner ibland jobbigare vid angsträgning i bröstet). känner också ibland hjärtsklag i magen, ganska kraftiga ibland. Sitter jag på toan och ska försöka skita, sen försöka trycka på, så kan det smälla till typ i magen, vänstra revbensbåge. är inte stressad eller så. är oftast trött till vardags och känner att de blir jobbigt med det här, att ja är uppspänd helatiden, känns som att det blir jobbigare för hjärtat. ibland låter magen mycket med.

Om man har tryck mitt i bröstet så kan det vara magsår alt magkatarr. Jag var på akuten för några år sedan och hade tryck mitt i bröstet och jag fick undersökt hjärtat man det var bra och då sa läkaren att det nog var magsår alt magkatarr och jag fick sen göra en Gastroskopi s k när dom för ner en slang genom svalget och ner i magsäcken och man kan även själv se på bildskärmen hur det ser ut. Då såg dom ärr efter magsår och att jag har ett magmunsbråck. Jag fick den uppfattningen att man ser mycket på en Gastroskopi. Man kan få lugnande innan om man säger ifrån och då var det inte alls obehagligt. Har inte läkarna sagt att dom ska göra en utredning varför du mår så här. Det är väldigt jobbigt att ha krånglande mage. Jag hade kroniska förstoppningar för rätt många år sedan och slutligen så var det 3 veckor emellan jag bajsade och då med hjälp av laxeringsmedel, lavemang, en väldig massa katrinplommon och allt annat som är lösande. Jag tålde inte bulkmedel som Apoteket säljer och som läkare säger är så bra. Jag blev ännu mer förstoppad. Men saken löste sig jag fick göra en stor utredning och det visade sig att min tjocktarm fungerade inte alls. Den matade inte fram tarminnehållet. Tjocktarmen togs bort och tunntarmen och ändtarmen syddes ihop. Och jag gick som vanligt på toa bara några fler gånger. Hoppas att allting ordnar upp sig för Dig.


Vänd dig till vården igen och förklara att du själv tycker det verkar ha med mage och tarmar att göra. Beskriv det som du gjorde här i ditt inlägg på forumet, kanske kan du få råd om nåt medel eller nån undersökning av mage/tarm? Lycka till!


Jag ska på gastroskopi den 2 september. jag har sökt för de hära hos vårdcentralen, men min läkare tror allt är ångest, aldrig i mitt liv att jag har allt detta på grund av ångest, däremot får ja lite ångest av det hela såklart. känns som att min tarm är väldigt seg och somsagt att ja ofta är uppspänd, ibland mitt i bröstet, ibland vänstra revben, upptill bröstet. tar ja något och äter så känner jag mig oftast ännu mer uppspänd, 


Hur upptäcke man att det berodde på din tarm? gör dem det när man gör gastroskopi? 


Lycka till idag, skriv gärna och berätta hur det gick, vad de kom fram till.


Man blir så trött och besviken på dessa svar att det är "ångest, depression". För det mesta när man mår så dålig fysisk mår man dålig pysikisk på grund att saker hänger ihop. Tar din läkare inte dig på alvar,byt läkare. Jag hade fruktansvärket mag och rygg smärta. Diagnostik (utan röntgen och prover ) blev att det var säkert en nerv i kläm och att mina "nerverna" gjort det värre. Den trejde läkare som jag sökt lyssande på mig och uptäckt att jag hade tjocktarm cancer med metastasis. Så mycket lidande! på grund av ointeresserade läkare. Jag har blivit en riktig bitch nu for tid vad gäller mina rätigheter,
Jag håller med Eimamma. Det ska göras Gastroskopi och om du inte få svar behär en koloskopi - tarm.
Dryck mycket vatten och grönt och ingefära te. Varje kväll lägg 3 katrinplommon i ett glas vatten. Drack den på morgon och använd katriplommon i grött. Ätt grött varje morgon blandade med russin, katrinplummon, kokos . Undivik tung mat: pasta, pizza, rödd kött, vitt bröd. Ätt mycket fiber, frukter och nötter för att få magen att fungerar. Försöka att äta lite varje tredje timma så att magen och tarmen jobbar. Kämpa på! Kräva rätt vård, röntgen, prover mm. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons