Forum Mage & tarm


Smärtor i magen med fel diagnos? IBS dissfunktionell tarm mm?

Har varit till min läkare och fått veta att min diagnos "Anterior Cutanious Nerve Entrapment Syndrome" eller ACNES som det förkortas ofta förväxlas med många olika diagnoser likt IBS och andra ofta svävande saker där patienter får gå hem med orden att man ofta inte vet orsaken till smärtan..Man hamnar utan diagnos och utan vetakap om vad som faktiskt smärtar. Eller så går man hem och tror att man har IBS.

Jsg gick i flera år med enorma buksmärtor innan jag fick diagnos. Han göra flertalet operationer och bryras ner av overskap och smärta.

Har du huggande smärta och ofta störningar i hur huden känns på magen tex överkänslighet mm så är mitt råd att googla på ACNES fullständiga namn.

Enligt min doktor är detta mycket vanligt men läkare än inte insatta i denna diagnos så massor av Svenskar går runt med ACNES utan att veta om det!

I Nederlnderna har de kliniker för denna sjukdom! Här ligger vi långt efter och det är vi patienter som hamnar i kläm!

ACNES har ingenting med tarmar att göra. Det är nerver som är i kläm i bukväggen och det är mycket smärtsamt. Kan ske efter operatin, trauma, t.om spontant. Det finns många orsaker och jag är ingen expert på detta. Jag är en patient som ser hur illa ställt det är med kunskapen kring min diagnos.

Jag vill alltså uppmärksamma folk på denna diagnos, både läkare och patienter.

Jag har tidigare startat en diskution här på forumet "Nervsmärta i magen, bukvägg, Acnes" Gå in på den om det stämmer på dig, där finns mer informatin..

Har fler än jag fåkat ut för detta och finns det folk med fel eller Ingen diagnos som känner igen sig??!

.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons