Forum Mage & tarm


Slem i avföring och laktosintolerans

Har slarvat med magen i många år, stressat ätit dåligt, mkt kaffe och en del rödvin. Halsbränna, uppkörd, rapig, gasig och ibland ont o diarreer. Har varit bättre i perioder, men sen kommit tillbaka. Motionerar flera timmar om dagen, men sen 14 dar t-baka har jag skadat mig och tvingas vara stilla. Har blivit trög i magen och sen kommer de genomskinligt slem ibland vid avföring. Sökte läkare som rådde mig att byta till laktosfri kost, vilket jag gjorde, och nästan omedelbart blev jag jättebra i magen. Men fortfarande lite ljsut slem ibland. Undrar om de kan hänga ihop med laktosen? Läkaren ville ha det till att de inte alls hade nåt med övriga magfen att göra, utan typ kanske var cancer, och skrämde livet ur mig och beställde sen en remiss för koloskopi. Nån annan med liknande erfarenhet? och måste slem alltid vara farligt? Ångestfylld och orolig är jag.

Hej. Har själv samma bekymmer....Fick tips på apoteket om BIFIFIRM, recept fritt. Jag har alltid druckit mycket filmjölk. Bytte det mot yoghurt. Detta har hjälpt mig. Undvik vit mat, undvik sånt Du kanske får gaser av. Ex, lök, balj växter, äpple mycket syra i . Ta banan o päron, o fullkorns varor istället. Lycka till. Promenader hjälper till. Slemmet är rester som ligger i tarmvecken, inget farligt, bara bra. Viktigt att dricka mycket vatten, annars risk för förstoppning. Hör av dig. Kram Hundflickan.


Hej, jag har opererats för tarmcancer och hade slemmig avföring periodvis samt blodstrimmor på avföring som första tecken. Undersök dig snarast. Är OK 5 år senare. MVH


Tack för era svar! Har precis genomgått koloskopi som visade att allt var normalt! Är nu via vårdcentralen under fortsatt utredning med blodprover och ska på gastroskopi också. Men de verkar luta åt att diagnosen är Ibs.


Hej, Jag bakade kanelbullar på vetemjöl igår och pruttade mycket slem efteråt. Mjölkprodukter använder jag inte, då jag är lactosintolerant. Jag har märkt att jag mår bättre av havre och ev. råg än vete generellt, men slem har jag inte fått sen jag var barn, trots att jag periodvis ätit vete. Så om slemmet för din del hänger ihop eller inte med lactosen, bör du kolla. Det är som skrivet inte mina erfarenheter, men jag vet inte hur man kan reagera mera på lactosen eftersom jag själv inte använder det. MvH Nikka


Har hört (inte säker) detta: man kan vara känslig mot ex vete som inte inehåller gluten. Gluten är inte det enda som skapar problem för mage i vete och anndra sädesslag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons