Forum Mage & tarm


Forumtråd: Reflux efter gastroskopi

Jag har haft problem med reflux sedan 2,5 år tillbaka.Sedan dess har jag tagit 40 mg Losec dagligen. Det hjälpte mig bra.I våras så såg jag på TV att det kom ny forskning som visade att syrahämmande medicin kan leda till magsäckscancer. Jag blev rädd, så den 9 maj gjorde jag en gastroskopi som inte visade något speciellt. Dagen efter undersökningen så fick jag en fruktansvärd brännande känsla i halsen. Nu har det gått 3 månader och det forsätter att bränna. Styrkan kan dock variera lite. Jag har inte gjort några förändringar när det gäller kost eller medicinering. Det enda nya är gastroskopin. Jag försökte att kontakta kirurgen men en sjuksköterska kontaktade
honom och hans svar blev att det inte kan vara gastroskopin som är orsaken. Jag känner mig väldigt rädd och ledsen och jag vet inte vad jag ska göra. Min tanke före gastroskopinn var att jag skulle försöka att minska på medicineringen. Men det kan jag inte nu. Finns det någon som råkat ut för samma sak? Tacksam för svar.

Hej MiraP!

Jag gjorde en gastroskopi för några veckor sedan där läkaren konstaterade att magmunnen var något försvagad samt att jag hade en lätt irritation pga magsyra i nedre delen av matstrupen. Jag hade då haft problem med reflux som kom och gick. Snart ska jag också göra ett ultraljud eftersom man också misstänker att jag har gallsten.
Direkt efter gastroskopin fick jag en fruktansvärd hicka följt av ännu värre reflux än vad jag hade innan. Jag trodde detta skulle vara tillfälligt, men icke.
Min reflux har blivit mycket värre efter undersökningen. Nu kan jag knappt böja mig ner utan att jag känner att magsyran tränger upp i matstrupen. Jag har gjort livsstilsförändringar som BORDE göra det bättre. Har slutat röka, slutat dricka kaffe och slutat äta choklad. Tyvärr har jag blivit tvungen att sluta träna eftersom jag får uppstötningar och en massa rapningar bara jag lyfter några kilon.
Du är inte ensam om detta. Jag ångrar att jag gjorde gastroskopin. Mina symptom var inte alls på denna nivån innan undersökningen. Känns nästan som de tagit sönder någonting i mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons