Forum Mage & tarm


Råd och tips? Diarré och magsmärtor.

Hej! "kille 19" Jag har fått problem med min mage och det börjar störa mig då jag missar skolan och träning. Har sovit hos min syster under en lång period med min flickvän (då vi letar lägenhet själv) Min syster dotter på drygt 2 ½ år vaknade med magsjuka onsdag morgon. Hon spydde och hade diarre som kanske varande 24 timmar. Min syster och min flickvän blev inte och har fortfarande inte blivit sjuk men jag fick magsjuka 3 dagar efter det, lördag. Lördag: Vaknade och kände mig illa mående. Min avföring var rätt så lös. Hunger känslan var det inget problem med. Jag spydde senare kl. 14, ett antal upprepande gånger. Senare mot kvällen, tidigt. Jag spydde igen, upprepande gånger. Jag vågade inte äta något och var försiktig med dricka. Jag sov bort kvällen och natten. Söndag: Vaknade. Åt frukost. Kände mig inte illa mående längre. Fick en kraftig diarré under förmiddagen, mitt enda toalett/avförings besök under hela dagen. Började få höga magsmärtor av magknip. Jag var otroligt öm vid buken. På kvällen kändes allting bra. Sov utan problem. Måndag: Sjukanmälde mig en dag bara för att vila upp mig och vara på den säkra sidan. Gjorde inget toalett/avförings besök under hela dagen. På kvällen började jag känna mig skum i magen och illa mående. Jag började få gaser. Därefter diarré på natten, inte så mycket den gången. Tisdag (Dagen jag skriver detta): Vaknar upp med en kraftig diarre. Lös som vatten, gul färgat. Känner ingen stor apetit efter mat under hela dagen. Äter nyponsoppa med skivade bananer. Fick magknip och gaser med en bubblande mage. Jag vill gå på toaletten men upplever att jag är förstoppad och får istället sitta/ligga med en öm mage. Snälla hjälp, råd! Vad är problemet och vad kan jag göra? Är det ens bra att jag är bland folk och kan jag träna?

Det låter inget vidare. Din mage har kanske hamnat i en bakteriell obalans? Eller så är du fortfarande inte är helt kvitt ditt virus. Var inte bland folk så länge du har symtom, plus en dag symtomfri, annars blir det bara rundgång med magsjukan. Träning ska du nog inte utsätta din kropp för innan du är helt återställd, kvitt från virus och vätskebalans. Be någon att köpa proviva blåbarssoppa (stoppande plus goda bakterier), skorpor (stoppande), mineralvatten (salter och mineraler). Börja ät små portioner med lättsmält mat när du är lite piggare och magen lugnare. Krya på dig!


Det låter som en bra idé. Tacksam över svaret! Vaknade den här natten med kraftig diarré. Därefter vaknade jag 2-3 gånger till med fortsatt diarré.


Obalanserad mage efter magsjuka är vanligt men har du funderat på laktos/gluten?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons