Forum Mage & tarm


Forumtråd: Problem efter förstoppning

Hej.
Jag fick en förstoppning för ca 2 månader sedan men en del konstiga symptom, vid det tillfället visste jag inte att det var förstoppning.
Fick bla ont bakom högra pungkula som sedan flyttades smärtan över till vänster samtidigt som jag blev spänd i nedre buk.
Blev ordinerad ipren-kur i 7 dagar. Hjälpte ju inte så mycket. Smärtan hade släppt men däremot var vänster buk väldigt spänd så blev ordinerad klyx. sagt och gjort så gjorde det på en fredag, men fortfarande spänd så tog även en dulcolax som är tarmretande. Blev bara lite bättre så ringde på tisdagen efter det till hälsocentralen igen.
Läkaren kände på mage och upp i stjärten, var ju inte så skönt. men han försäkrade om inte någon cancer eller så och rekommenderade laktulos i 2 veckor.
Det kom bara smått bajs och det blev mindre med tiden. När jag var inne på 2:a veckan slutade det komma något igen och jag var helt orkeslös. Med rejäl panikångest på söndagen under påsk så ringde man 1177 som rekommenderade att jag tog klyx igen och sade åt mig att ta kontakt med hälsocentralen för tappat 5kg under 2 veckor som gått. Hade bara dulcolax hemma så fick bli en sådan. Fick bajsa iallafall, och mådde ganska bra på måndag som oxå var röddag.
Fick prata med sjuksköterska på tisdag som tyckte jag skulle byta till movicol och så fick jag en ny läkartid 2 och 1/2 vecka senare. :-(
Blev stopp på torsdagen redan så tänkte nu får det bära eller brista.
Tog en dulcolax på torsdag, klyx på fredag, sedan en till dulcolax på fredagkväll.
På lördagen kunde jag känna hur vattnet rann ner i magen när jag drack ett glas!!! Det hade jag inte gjort under hela den här tiden. Jag har fortsatt med movicol 2-3 påsar varje dag. Det var en vecka sedan som jag riktigt rensade magen.

Kan fortfarande bajsa(väldans mjukt) och har läkartid på torsdag nästa vecka på hälsocentralen.
Men aptiten eller orken är fortfarande låg, och tappat 7 kilo på 3 veckor. Får ont i vänster sida buk 10-20 minuter efter mat. Äter jag en vanlig vanlig portion får jag ont typ under nedersta vänstra revben.
Är det någon som har erfarenhet av svår förstoppning som vill dela med sig av sina erfarenheter?!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons