Forum Mage & tarm


Ont på höger sida ner i magen

Hej i snart en vecka har jag haft jätte ont i magen på höger sida om navel blir lös i magen lite illamående orkar inte äta mycket och gör jätte ont. Nån som vet vad det kan va. Är det så att det är blindtarmen som gör ont?
 

Jag vore glad om nån ville svara mej


Ann-Sofie!
Jag tycker du ska ta kontakt med sjukvårdeupplysningen! Berätta för den sjuksköterskan som svarar om dina symtom. Blindtarmsinflamation brukar börja kring naveln och dra sig ut mot höger sida. Det är ibland svårt att veta. Prova och dra upp benen mot magen det brukar göra jätteont om det skulle vara blindtarmen. Man brukar ha feber, men det måste inte vara så.
Det viktiga är att du blir lugnad och kan direkt diskutera med någon kunnig person. Magar är inte alltid så lätt att omedelbart veta vad det är. Det kan vara allt från fysiskt till psykosomatiskt (oro som sätter sig i kroppen).
 


Jag ska ringa vårdcentralen imorgon det gör ont när jag sitter med höger benet böjt och gör väldigt ont hela tiden på samma ställe. Jag har känt mej trött och lite hägig ett tag. Har haft jätte ont i en vecka imorgon


Bra att du ska till vårdcentralen. Krya på dig! Hoppas det onda går över snart!


Det är en vecka sen det börja blir Inge bättre bli. ondare och ondare


Men nu får du förhoppningsvis hjälp av en doktor på vårdcentralen. Håller tummarna att de hittar felet och att du blir hjälpt!
 


dom skicka mej till skutten fick ta oblodig prov och urin prov dom viste inte vad det kunde va kanske nån gallsten sa doktorn där.


Det är möjligt. Gallblåsan sitter också på den högra sidan av kroppen. Men du märker rätt snabbt om det är gallan. Om du äter fettrik mat och du har gallstenar lär du få extra ont. 
Om det inte går över så tveka inte att åka in till akuten igen, som sagt är det inte så lätt alltid med - som man säger inom vården - bukar. 


Okej nåt är det som gör ont iallafall


Jag åker inte och sätter purjolök på akuten i flera timmar igen. Räckte med igår

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons