Forum Mage & tarm


Njurproblem

Hej, för en månad sen så har jag fått ont i njurarna (högst troligast att det är njurarna för de gör parallelt ont på båda sidorna inuti mig) dagen efter jag druckit alkhol. Inte alltid men ibland. Sen får jag det specifikt när jag håller på att onanera och jag är nära på att få utlösning. Och ju längre jag fortsätter ju mer ont gör det. När jag prata med en sjuksköterska via telefon (via vårdcentralen i Umeå). Så sa hon att ifall de inte slutade att göra ont (dagen efter jag druckit alkohol). Så var det lugnt. Men det verkar så varierande. Vad ska jag göra? Vad kan det ha att göra med? Mvh Traddu

För att verkligen ta reda på OM det är njurarna, så kan man gå till läkaren och be dom kolla ditt kreatenin (värdet som visar hur njurarna mår) man kan även lämna urinprov. Det är det första. Sen kan man se lite hemma, hur mycket man kissar och hur mycket man dricker. För stora mängder exempelvis alkohol kan givetvis ge problem - på lång sikt. skulle inte tänka mig att njurarna reagerar så starkt efter exempelvis en party helg... Det brukar vara leverns som reagerar först. Jag är njurtransplanterad sedan 22 år tillbaka. Jag dricker själv alkohol (fast väldigt sällan) och har inte märkt av några symtom. Däremot har jag haft njurbäckeninflammation, då får man VÄLDIGT ONT där njurarna sitter, och man kan får problem när man kissar, samt feber, ofta hög feber. Jag har haft 2 njurbäckeninflammationer de senaste 3 månaderna. Jag hade gått och sökt en läkare, och förklarat problemet. Är det inte njurarna, kanske det kan hjälpa dig på annat sätt. Kanske säga vart du kan vända dig. Eller om inte annat, lugna din sinnes ro. Jag är absolut INGEN expert bara en medmänniska. Jag lever med EN njure och vet hur och när den reagerar för olika saker. Anser att om man är orolig så ska man besöka en doktor. Bättre än att gå och vara orolig. Hoppas du får rätt hjälp!


Hoppas du ej missförstår mitt svar. All alkohol ska intas i väldigt måttliga mängder. Dricker man ofta och mycket, eller lite spelar ingen större roll. Men njurarna behöver alltid hjälp dagen efter att rensa rent. Därför håller jag mig till vatten numera. Vatten hjälper kroppen på bästa sätt. Det har hänt vid ett tillfälle att jag drack lite alkohol (ett glas vin) och vaknade dagen efter med svullna händer. Det var ett tecken på att inte ens dricka ETT glas. Men alla är vi olika. Man ska ju alltid överväga allting och se hur det påverkar just DIN kropp. Känns något inte helt okej, då ska man gå till läkaren. Börja med ett läkarbesök och berätta precis det du skrivit om här. Dom kan vägleda dig på bästa sätt. Som jag skrev, jag är ingen expert. Har bara fått lära mig väldigt mycket genom att jag är född med en njursjukdom. Så jag frågar alltid min doktor om jag är osäker. Det borde fler människor göra, oavsett de har en kronisk sjukdom eller inte.


tack så mycket, jag kan ingeting så era erfarenheter hjälper mycket :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons