Forum Mage & tarm


Sv: Någon som känner igen eller har något tips? Snälla, hjälp mig!

Jag tänkte testa att berätta om mina problem, för att se om någon kanske känner igen sig eller har något tips.Mina problem började nog i höstas någon gång, skulle jag tro, men blev värre i december och har varit som värst i år. Ibland när jag äter, inte varje gång dock men det kan vara när som helst, så får jag ont. Det kan komma efter 5 minuter eller efter en timme, och oftast får jag springa till toaletten. Jag får hemska kramper, det gör verkligen obeskrivligt ont, ibland mår jag även illa och vissa gånger kallsvettas jag - men jag tror att det, framför allt illamåendet, beror på den kraftiga smärtan. Det kan hålla i sig i 10 minuter eller i en timme, ofta återkommer det igen inom kort, men sen är det över.Det här låter inte så jobbigt kanske, men det är det. Jag kan inte äta om jag inte är hemma, jag undviker att åka hemifrån av rädsla att få såhär (och inte hinna till toaletten), det påverkar mitt sociala liv eftersom jag undviker att äta när jag har vänner på besök och några gånger i veckan (ibland oftare och ibland mer sällan) har jag riktigt ont. Och jag har ingen aning om varför; jag har testat att undvika mjölkprodukter, jag har skrivit ned vad jag ätit varje gång jag fått ont osv. Jag förstår verkligen inte alls vad detta beror på. Ibland får jag till och med ont när jag inte ätit.Vet inte om det har någon betydelse, men jag opererades för gallsten strax innan jag fyllde 19 (för 5 år sen) och har haft magsår till och från senaste året. Jag började söka för detta (som jag skrivit om) i januari, och har sedan dess gjort koloskopi och lämnat prover. Ännu har man inte hittat någonting, och jag har fått tid till en magspecialist, men tänkte ändå kolla om någon känner igen detta eller har någon idé på vad det kan vara eller tips på vad jag kan testa.Skulle bli jätteglad för svar!

Hej! Du har nog en känslig mage. Är nog viktigt att äta regelbundet och inte att det går så långt emellan, med tanke på att du redan haft  magsår. Att du får ont kanske har bl.a. med att göra att det går så långt emellan måltiderna. Och du kanske spänner dig extra mycket om du är ibland folk pga att du känner oro för hur du ska bli imagen. Försök äta mer regelbundet men små portioner. Hälsofil kanske. Undvik mycket kolhydrat rik mat. Då snabba kolhydrater. Fullkornsrik mat, fibrer, grönsaker och frukt är bra. Var lite försiktig med äpplen bara. Det är mycket syra i dom. Ät lagomt med fibrer. Drick mycket vatten också. Vet ju ej hur du äter annars men kosten är ju viktig. Och motion. För mycket mejeriprodukter är heller ej bra . Men är du lös i magen eller så? Och ofta? Är du överdrivet mycket lös , kanske du ska gå och ta något prov så att du inte är känslig för någon mat. Man kan även få magkatarr om man ej äter regelbundet och en bra kost. stress är ju heller ej bra för bl.a. magen. Hoppas det ordnar sig.,


Tack för svaret och alla tips. Jag har alltid haft lite svårt att äta regelbundet, men ska definitivt försöka med det. Jag äter nog ganska bra annars, är demi-vegetarian (äter fisk) så jag försöker komplettera med varierad och bra kost istället men det finns säkert en del som behöver ändras på ändå.Ja, de gånger jag får ont så är jag nästan alltid lös, dock inte annars. Det kan gå över en vecka ibland, men andra gånger är det flera dagar i rad eller flera dagar under en vecka.Men tack för tipsen iaf, jag ska försöka se till att äta bättre och regelundet och hoppas att det hjälper.


Hej. Vad har du ätit när du får ont i magen? I mina öron så är det en typisk reaktion på gluten. Testa att skippa allt med gluten i några veckor och se vad som händer :) Ofta så tror man att det är laktos som orsakar smärtan men när man slutar med gluten och tarmen får läka så reagerar man inte längre på laktos. Prova dig fram :)


Hej! Jag har själv en massa skumma problem med magen och har gjort koloskopi, gastroskopi samt tjocktarmsröntgen. Inget onormalt hittades och det var ju skönt i och för sig för själv trodde jag att jag hade något allvarlig fel. När de inte hittat något fel så var förklaringen jag fick att jag hade IBS, Irritated Bauel System (nåt sånt heter det,) betyder iaf irriterat tarmsystem och är ett samlingsnam för en mängd olika symptom, bl a det du beskriver. IBS kan ge sig uttryck i oändligt många varianter men det finns mycket att läsa om det på nätet så prova googla på IBS så kan du kolla om det verkar stämma att det kan vara det du lider av.


Hej, det finns väldigt god hjälp helt naturligt, mot alla former av liknande mage-tarmbesvär. Ett helt naturligt enkelt kosttillskott bestående av koncentrat från unik sort av jordärtskocka + blåstång, ( jod & krom )
Det bildar ett skyddande slemskikt mot tarmens innerväggar så dessa avlastas under en kur ( 25 dagar ) och återhämtar sig. Fruktooligosackariderna som finns i tillskottet blir supernäring åt de goda bakteriestammarna nere i grovtarmen, som genom häftig tillväxt tränger ut de som avger skadliga ämnen och nästan alltid är orsaken till besvären, liksom IBS, UC och Chrons. Det användsmot dessa inom vården i hela gamla östblocket.
Man får en avgiftning och återställande av den rätta tarmfloran. Stabiliserar desutom blodsockret, tar bort sug efter sött ( sött göder skadlig tarmflora ) och ger viss mättnadskänsla. De olösliga fibrerna i inulinet drar med sig ut eventuella gamla jäsande matrester ur fickor och sprickor i grovtarmen.
Ges också, till överviktiga diabetespatienter för dels viktreducering, men också för att avlasta bukspottskörteln från ständig merprestation.


Kan hända du har IBS, jag fick exakt samma symtom i höstas, illamående,rejält ont i magen osv så fort jag åt, kunde komma DIREKT eller någon timma efter jag ätit, och värst på morgonen var det för mig att försöka trycka ned något i magen!Tog mig ett halvårs undersökning innan jag fick det konstaterat att jag har IBS=känslig mage och tarmOch kan säga dig det är skitviktigt att äta lite men ofta OCH det viktigast av allt! att du försökr hitta vad din mage reagerar värst på och här kommer det tråkiga, plocka bort det helt, värst för mig var kaffe, drack bara 2 koppar om dagen, en på morgonen och en på kvällen men det räckte, dock klarar jag av att ta en kopp kaffe vid en 2 fikatillfällen i veckorna sådär!Och det är ingen lätt process, portion nummer 2 för att maten var så himmla god är ett minne blott nu för tiden, godis och gottesaker kan jag äta men i väldigt väldigt liten mängd!Men som sagt det där är VÄLDIGT individuelt också vad just din mage tycker om och inte tycker om =)


Namnet på produkten jag skrivit om tidigare har visst fallit bort, den heter Topinulin aktiv, sök på nätet det finns flera tusen träffar på den.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons