Forum Mage & tarm


Någon med magmigrän?

Hej Jag är en man på 41 år. Jag har ca. 8 år av de senaste 10 åren haft ökande problem med attacker, främst efter middagar, med cykliska kräkningar som pågått 10-15 timmar. För 2 år sedan kom en neurolog på att det kan vara magmigrän, och jag provade diverse mediciner med varierat resultat innan vi kom fram till att metoprolol en betablockerare var det optimala för mig. Jag tar 1 tablett 50 mg på morgonen. Jag har inte haft någon attack av cykliska kräkningar, men senaste tiden har jag varit deprimerad efter en långvarig adoptionsutredning. Jag har fått 50 mg zoloft som jag även den tar på morgonen. Problemet nu är att jag är överdrivet orolig och nervös, främst på morgonen. Om det är något speciellt jag ska göra på dagen, så blir jag så överdrivet nervös att jag måste springa på toaletten ofta, och får ibland ta en lugnande tablett sobril för att klara av dagen. Jag får också ångest när jag ska äta, och blir mycket nervös för att jag ska få en kräkattack igen. Jag ska höra med läkaren vad jag ska göra, men tänkte undra om det är någon som känner igen sig.

Hej! Jag har en dotter idag 15 år som har cykliska kräkningar. Hon kräks 2 ggr/timman i minst 2 dygn....De återkommer ganska regelbundet...4-6 veckor emellan. Har blivit medlem här idag för nu vill jag ha tag i någon läkare som kan detta. Vi har inte fått hjälp av de"vanliga" läkarna. /Mia


Hej Mia, jättetråkigt att höra om din dotters problem. Det är jättejobbigt att ha dessa cykliska kräkningar. Det finns tydligen ett syndrom som heter cykliskt kräkningsyndrom. Cyclic vomiting syndrome på engelska, om du vill söka på det för mer info. Magmigrän som jag har är väldigt ovanligt som vuxen. Som barn är det lite mer vanligt, men utvecklas senare i livet till vanlig huvudmigrän, och förhoppningsvis växer det bort. Min magmigrän och cykliska kräkningar hänger ihop med nervösa besvär inför fester, eller annat som gör mig nervös. Besvären har gått över när jag äter betablockeraren metoprolol, men jag vet inte om man kan äta den som ung. Hoppas att din dotter kan få hjälp mycket snart. Här finns det många duktiga läkare som borde kunna hjälpa er.


Ok jo jag vet att man kan få betablockerare men de vill inte gärna ge min dotter det. Pratade senast med hennes läkare som kunde tänka sig att ge henne vätskedrivande tablett några dagar innan förväntad mens. Det verkar som att det kan ha med hormonerna och göra i hennes fall men dr vill först se ett mönster. Det kan vara så att kräkcentrum i hjärnan svullnar precis som kroppen i övrigt innan mens...Vi ska föra dagbok. Det sämsta är ju att det inte är så varje gång att hon får mens i samband så det är svårt komma åt. LÄkarna borde kunna hjälpa henne ändå tycker jag. Min dotter är villig att prova vad som helst nu.


Förresten, vad bra att du fått hjälp med dina besvär! Har det verkligen gått över helt? Äter du medicinen hela tiden eller bara vid förväntad episod? Vilka läkare har du kontakt med?


Hej igen. Mina problem har nästan gått över helt. Jag har inga cykliska kräkningar längre, men ibland en tendens till magmigrän, med kramp i tarmarna. Jag känner mig även orolig, nervös, och diarreliknande avföring, och jag måste rusa till toaletten. Symptomen klingar dock av sakta men säkert. Jag äter medicin varje dag. Jag har kontakt med en neurolog här i Märsta där jag bor.


Hej! blev överlycklig när jag såg att ngn skrev om magmigrän.Har själv fått diagnosen av en allmänläkareSå här mår jag när attacken kommer Vaknar har huvudvärk, svettningar, måste gå på toa. Reser mig upp. mår illa, ont på en fläck i huvudet.Efter toabesöket dags för en Imigransupp. eftersom risken är stor att tabletten kommer upp innan den verkar. Vila i mörkt rum i en timme. Fungerar därefter hyfsat om än extremt trött. Innan jag fick suppar spydde jag ca tio-tolv gånger om dagen i tre till fem dagar och var sängliggande och sjukskriven. Bartolomeus


Fick förstårs gå på toa hela dagen också förutom kräkningar. Bartolomeus

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons