Forum Mage & tarm


Mår illa och har ont i magen - skapar extrem ångest

Fick plötsligt ont högt upp i magen under vänster revben, mådde illa och det kändes som att jag skulle kräkas när som helst. Ringde HC och de trodde magkatarr och tipsade om Omeprazol och Gaviscon. Det hjälpte lite. En vecka senare fick jag en läkartid och hon kände, klämde och de tog sänka, blodvärde och leverprover. Visade ingenting så läkaren diagnosticerade inflammation i magslemhinnan. Det var för snart en månad sedan men jag mår fortfarande dåligt.
Smärtan har nog blivit liiite bättre (ont under vänster revben och ibland höger, ibland ont i midjan (typ nyp) eller längre ner i magen på vänster eller höger sida), gasig, bubblig, rapar, fiser, magen låter högt och jag mår så himla illa. Speciellt på natten, morgonen och förmiddagen. Googlar allt jag hittar och är så fruktansvärt orolig för sprid cancer i magen att jag i princip blivit deprimerad. Vaknar av ångest och kan inte sova. Tror att läkaren har missat något men vågar inte göra fler undersökningar heller. Känns bara piss allting just nu...

Jag tycker du ska kräva remiss till Gastroenterologmottagning som är specialister på tarmar. Det låter som du har det väldigt jobbigt. Det finns tabletter mot illamående receptfritt. Hjälper inte dom så finns det receptbelagda som är mycket effektiva. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons