Forum Mage & tarm


Mag/Tarm problem.

Hej, Jag är en kille på 19 år som alltid haft dålig mage, men sen ett år tillbaks har jag haft ständigt problem med magen. Jag har ofta mycket gaser och lös avföring, visar symptom på glutenintolerans och har en läkartid om 3 dagar för en undersökning om det. Men mitt stora problem är att jag har börjat få illaluktande flytningar/klåda av något slag där bak. Vad kan detta bero på? någon inflammation eller sjukdom i mage/tarmarna? Ifall jag skulle ha gluten, kan det vara så att min felaktiga kost skadat tarmarna så mycket? Någon som känner igen sig, eller vet något om det? Tacksam för alla svar. Mvh Anonym

Du kan ju testa glutenfritt några dagar ,de fick jag och de hjälpte mig mycket. Sen kan de vara så att du har inflammation i tjocktarmen. Äter man gluten och man inte tål de då kan man förstöra tarmen .


Okej, får jag diagnosen gluten eller inte, glutenfritt kommer det bli. blir det inte bättre får jag uppsöka en tarmspeciallist. Tack för svaret!


Lycka till ,hoppas att du kommer gå bättre. Berätta gärna sen hur de går


min kompis har samma sak men vågar inte uppsöka läkare för att hon tycker det är pinsamt ( haha ) Men är den vätskan du har, gul? För det är hennes... Hon märker dessutom inte heller när det kommer.. Hur är det för dig? Hur gick läkarbesöket?


Läkaren som undersökta mig trodde inte det berodde på gluten beroende på vad jag svarade på hennes frågor, men hon sa att det fanns mycket luft som rörde sig i mina tarmar. Men jag fick ta blodprov och ska lämna in ett avförings prov också. Kommer få veta resultat inom 5-12dagar. Flytningarna vågade jag inte berätta om, skämdes så otroligt mycket redan och saken blev bara värre när de var en ung och väldigt söt tjej som undersökte mig. Men ska ta mig i kragen och söka läkare, fått nog nu. @Ms.Monthelie Hmm..Nu när jag tänker efter har det varit lite gulbrunt färgat, väldigt lite dock. Kanske lite avföring som följer ut? Jag känner det ofta, och det blir värre när jag är bland folk eftersom jag blir obekväm,nervös, oroad. Det känns som att jag svettas mellan skinkorna fast lite mer segflytande än svett. Skriver vad som händer så fort jag vet mer.


Enklast är att avstå några dagar från t.ex. laktos, det finns mycket utan numera. Eller Gluten några dagar, efterhand kommer man på vad man kan o inte kan. Alla magar är unika som bekant. Sådana besvär kan uppkomma när som i livet, o försvinna igen, ingen vet precis varför men alla är som sagt olika. Numera är man alltmera övertygad om att de flesta har en störd bakteriekultur i grovtarmen, dessa avger då direkt skadliga ämnen ut i blodbanorna. Det avges då inte heller de stödjande ämnen som en sund tarmflora avger, till näringsomvandlingen och immunförsvaret. Till o med att tugga ordentligt, kan vara viktigt. Det friges enzymer redan under tuggandet som tar del i matsmältningen. Alltså, ät o tugga i lugn o ro. Har man en skadlig tarmflora vilket är vanligt, särskilt efter medicinering, antibiotika m.m. kan man avgifta denna med unika kostfiber från jordärtskockan en inulin (osmältbar kostfiber ) som också innehåller fructooligosackarider. Detta drar ut gammalt jäsande ur grovtarmen, och ger supernäring åt de goda mjölksyrestammarna som får en kraftig tillväxt. Det avger också ett slemskikt som lägger sig på tarmväggarna, så är dessa irriterade, återhämtar de sig i skydd av detta. Vill ni läsa mera om detta, ett rent naturmedel inget konstigt, sök efter Topinulin så finns det mycket information om hur det fungerar. Även i boken Tarmhälsans A & o är det förklarat. Detta var förr i tiden en gammal känd huskur, fanns i pulver på de då privata apoteken faktiskt.


Om du är gliutenallergiker skadas din tunntarm ,magen känns uppriven(svullen) du har diarreer och värk i magen.. du känner snabb skilland efter du testat glutenfritt.. jag ärnästan 100 % opp att ja inte tål gluten men läkarna är väldigt försiktiga på att ställa diagnos på de


Du bliräven trött som att du inte får den näring du behöver (näringsbrist) ja önskar dig lycka till med din sökning


hej på dej du ska inte sluta med gluten om du ska testas om du är glutentolert då måste du utsätta dej för det ,ps du måste berätta om färg lukt och flytningarna, det är viktigt och docktorn kan få mycket hjälpav att du berättar .är själv vård personal och enyrkesskada att kolla på färg lukt form är själv sjuk i tarmar så jag vet hur mycket man skäms av all skit snack -) man måste säga .lycka till med din mage men tänk påatt du inte slutar med laktosen gluten om du ska testas om det.


Jag håller med den onda ,du måste berätta om alla dina problem så är de lättare för läkaren att undersöka, ingenting är skämmigt ,läkaren är vana vid sånt snack.


Enligt blod-,avföringsprov är jag inte gluten. Undertiden jag väntade på svaret har jag motionerade och dragit ner på skräpmat och drickat, vilket gjort jag blivit bättre i magen men det är fortfarande inte bra. Dags att uppsöka en tarmspecialist. Svarar gärna om det är någon som har en fråga, annars var detta mitt sista inlägg i denna tråd. Tack för alla tips & svar!


lycka till hoppas att du få reda på vad de är för fel på dig

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons