Forum Mage & tarm


laktos eller gaser? magen är fan stenhård helatiden

Min mage, eller tarmar är fuckat, jag känner på magen och det känns som att det är en uppfylld ballong, stenhård verkligen. känner jag på högersidan eller klämmer på magen så bubblar det, jag kan känna hjärtslag pulsera i magen o ryggen med. jag har uteslutit mjölk i 4 - 5 dagar nu och upplever ingen skillnad, det är inte ustpänd så att de ser ut som en ballong utan det känns hårt helt enkelt när man trycker på magen. På kvällarna kan ja uppleva att ja får svårt att andas och de blir väldigt jobbigt och få panik. de är mer i mitten av magen det är stenhård. utåt sidorna är det inte hårt. jag går ju på toaletten typ varje dag och får ut lite avföring, inget blod eller så, efterssom ja har ett magmunsbråck med blir det ett jävla tryck o svårt att andas, va kan de va? laktos eller något man inte tål? förstoppningar har ja haft med 2 - 3 st på ett halvår, och kännt att tarmen inte funkat och kännts som det ska om man säger så, 

du kan inte bara utesluta mjölk i 4-5 dagar, när jag gick till läkaren så var det EN MÅNAD och inte bara mjölk, utan ost,choklad, smör ja allt som har med mjölk att göra helt enkelt, och totalt utesluta, inte köra laktosfrittKan rekomendera att dra ned på det vita mjölet också, har man känslig mage är det inte bra med mycket vitt bröd,pasta ris osv


Är du laktosintollerant? Känner du igen dig i mina symptom? Tack för ditt svar ;)


Jag är laktosintolerant och jag blir precis så där uppblåst och spänd i magen av laktos. Varför går du inte och träffar en läkare? När jag skulle testa mjölkfri kost gällde det också en månad. Allt allt allt som har med mjölkprotein att göra. Det är till och med vissa kryddor som man inte får äta. Så ska man äta utemat måste man veta exakt vad det är i och exakt vad maten är kryddad med och vilka ämnen den kryddan består av... Näst intill omöjligt tycker jag då jag inte träffat på någon som faktiskt kan säga exakt vad maten innehåller (fastän att de står och säljer den). Testa att äta glutenfritt också. Men helst, fixa en läkartid så att någon håller i det och kan ordinera rätt kost för just dig. Lycka till :)


Just det, glömde skriva att när min mage var som värst var det omöjligt att gå i skolan, träffa kompisar och allt vad man ska kunna göra. Jag kunde inte ha något annat än mysbyxor så mycket magen blåste upp sig. Den var verkligen stenhård, spände och gjorde fruktansvärt ont. Jag kunde inte gå upprätt. Då bestämde jag mig för att utesluta alla laktosprodukter, jag blev jättestrikt på den punkten. Jag såg till att allt jag fick i mig var laktosfritt och jag slutade dessutom med fiber. Drog ner på fettet också genom att inte äta ex ost. Jag åt rostad macka med lite smör på och ett glas laktosfri mjölk till det. Eller så åt jag en skål laktosfri yoghurt. Till middag åt jag vanlig mild mat. Till exempel pasta med en laktosfri pastasås. Jag åt väldigt lite och långsamt, men väldigt ofta. Jag blev helt symtomfri! Så småningom kunde jag börja smyga in vanliga matvaror utan att problemen kom tillbaka. Men laktosen har jag aldrig kunnat börja med igen.


Jag känner igen mig i dina symptom med, men blir man inte oftast lös i magen av laktos? jag är oftast trög. Ofast är de så att jag får de jobbigt i bröste, som att de trycker på hjärtat(har magmunsbråck med) så de blir kaos. min läkare tror inte att ja laktos men jag vet inte vad det kan vara som gör magen så trög och ibland uppspänd så att de blir svårt att andas. När jag har detta får jag sällan ont, det är mer att det blri jobbigt med andning och hjärtat blir påverkat och då känner jag ofta att magen är hård när de blir så. Har försökt lösa detta i 6 månader men alla säger att de inte är något. Vet inte om ett bråck kan göra sådana symtom men känner mig ofta uppspänd( även i bröstkrogen ) 


Ät en fruckt Päron om dagen tills dig är nöjd och slutligen vet dig hur ofta dig ska äta Päron. Reseptet från en inom Kenesisk läkarkonst.


Ät ett päron om dagens tills det är lagom löst.


Troligen beror det på att din mage saknar vissa bakteriestammar Gå till mjölkdisken och köp typ Arlas hälsofil eller vad det nu heter.
Det skall vara av typen innnehåll A-fidofilus och bifidofulos (osäker på stavning). Jag är ganska överttygad att dtta kommer att bli ett steg i rätt riktning. Läs noga på förpackningarna så att du får rätt med dig hem. Kanske skall du kompletera med miniform 3x1 per dag.
Hjälper inte detta skall du uppsöka läkare.
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons