Forum Mage & tarm


Sv: Kronisk smärta vänster övre buk

Hej,
Sommaren 2014 fick jag en knivande akut smärta i vänster övre buk, övergick senare till krampliknande smärtor hela vänster revbensbåge men utgick från samma punkt, vilket gjorde det svårt och smärtsamt att andas, men gick över relativt snabbt då jag stannar och andas kort.
Koloskopi - fint.
Värken har gått över till en tryckande värk som kan hugga till ibland, mitten av vänster revbensbåge sitter punkten. Nu senaste 6 månaderna har jag ont av att sova med tyngden på vänster sida, vaknar av smärtan och värken kommer snabbt, en tryckande spänd värk, nu de senaste månaderna gör det ont även när jag ligger på rygg men endast vänstra sidan, kort sagt jag kan 95% av gångerna endast sova på höger sida. NU sedan detta året har jag börjat tappa aptit veckovis emellanåt och mår illa jämt men kan bero på yrseln som gradvis blivit värre under det senaste halvåret, nu blir jag yr för ingenting och måste greppa tag i saker.
Min mage ömmar rent allmänt sedan ca 3 veckor tillbaka och känns när jag ligger på mage så jag undviker det så gott jag kan.
Tröttheten ska vi inte tala om.
Kan även säga att sedan 2015 har jag fått kronisk värk i rygg och fötter också, vet ej om detta kan höra ihop.Järnbrist men har haft sedan 2011.
Ingen viktnedgång trots att jag knappt kan äta något emellan åt.
Ingen läkare vill lyssna på mig, stämplar allt som ångest och orkar inte längre, men detta gör ont i magen och har inte slutat sedan det började, utan blir gradvis värre.
Vad kan detta vara?
Skulle vara tacksam för någon idé om vad det kan vara.

Hejsan jag föreslår att du byter läkare och söker den läkare som lysnar på dig. Du skrev aldrig hur gammal är du?
De ska skriva remis till gastroskopi, MR och helt enkelt ska det undersökas! Sök kanske privat? Mvh Ellen


Skriv gärna hur har det gått?


Ja dåliga läkare finns det gott om som stämplar det mesta som ångest, tyvärr är konsekvensen marginell för detta passiva agerande. Sök till en annan läkare, det är viktigt att kontrollera magsmärtor, din är ju också specifik i placeringen. Dock skulle jag trots detta försöka att inte oroa dig då du förhoppningsvis kommer fram till något och gör du inte det finns det möjligheter att prova en del saker också. Du kan ju ha IBS vilket inte skulle leda till några resultat på undersökningarna men tyvärr mycket besvär för dig. Detta är en missförstådd diagnos och har psykiater som tyvärr uttalar sig allt för mkt och överdriver kbt behandlingsresultat. Men det finns många läkare som förstår denna diagnos också. 


Jag är 29 år och kvinna.
Har ej orkat ta tag i detta då jag mått riktigt dåligt sedan jag skrivit inlägget, energin finns bara inte kvar.
Min huvudvärk har också blivit värre vilket jag har varje dag (kan gå någon dag i v då jag inte har) och är jätte hemsk när jag ligger och har domningar i bakhuvudet och alla möjliga konstigheter.
Sömnen drar nästan ner mig i ett koma ibland känns det som, fallit några ggr pga utmattning/yrsel och värk.
Lite piggare de senaste 2 dagarna men är för jag har fått hjälp 1 vecka med min hund så jag har bara kunnat sova dygnet runt nästan och vila upp mig.
Jag meddelar när jag har tagit mig i nacken och släpat iväg mig till VC ... 
Är inte en person som gillar att gå till läkare och har väldigt svårt att ta mig dit.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons