Forum Mage & tarm


Kraftiga magkramper

Jag är 21 år gammal och jag har alltid haft problem med min mage, men sedan lite drygt ett år tillbaka har jag fått magkramper. Får kramper flera gånger om dagen och de brukar sitta i några minuter och sen försvinna. Ibland är dessa väldigt kraftiga så att jag knappt kan stå upp. Värst blir det vid kraftig ansträngning t.ex på gymmet. Jag blir yr och mår illa. Krampen sitter mitt på magen, men det strålar över hela magen. Gjorde i juni förra året en gastroskopi och de konstaterade att jag har ett bråck på övre magmunnen med sår runt som jag nu äter Omeprazol för. Dock skulle kramperna inte ha med detta att göra. Min avföring är aldrig normal. Jag är oftast hård i magen, men när de kraftigaste kramperna kommer, kan jag vara tvungen att springa på toaletten och avföringen är då jättelös. Den senaste tiden har det ibland bara kommit gult slem när jag varit på toaletten. Ibland även med avföringen och då kan det vara rostfärgat eller brun-svart. För några månader sedan fick jag så ont i magen att jag fick åka in på akuten och ligga där i 5 timmar. Dom gjorde inget åt det, utan jag fick åka hem igen efter 5 timmar för att krampen släppte lite. Börjar bli orolig för att det ska vara något allvarligt. Är alltid svullen på magen och det var jag inte innan jag fick kramperna. Jag ser heller inte något resultat av min träning och det känns som att jag samlat på mig massa vatten i kroppen. Jag har gått upp mellan 5-7 kg sedan juni 2010 och har svårt att gå ner dessa trots att jag äter rätt och tränar. Väntar just nu på att få remiss för att få göra ultraljud på gallblåsan för att utesluta gallsten. Någon som känner igen mina symptom, för jag blir mer och mer orolig för varje dag som går. Vårdcentralen lyssnar inte utan skyller bara på stress..

Det här låter som ett solklart fall av IBS. http://www.ibsforum.se/index.php? Lycka till!


Tack! Fått tid för ultraljudet nu i alla fall, så jag ska kolla levern, gallan och bukspottkörteln den 18e april. Får se vad det visar.


Mycket möjligt att det beror på en skadlig tarmflora, som avger störande ämnen. Då jag arbetade i östblocket var jag ofta tolk på sjukhus - läkare för skandinaver. De gavs / förskrevs koncentrat av jordärtskocka för detta. Såvitt jag vet blev alla bra efteråt. Detta finns här också, det heter Topinulin aktiv , sök på nätet. Helt naturliga näringsämnen som blir näring åt de goda bakterierna nere, i grovtarmen och de stöter efterhand ut de som ställer till skadan. När de goda får kraftig tillväxt, bidrar de till hela metabolismen - näringsomvandlingen med positiva effekter, även till immunförsvaret. Drar också med sig ut gammalt jäsande ur tarmfickor, som annars göder de skadligas tillväxt. Undvik sött. Dämpar sug efter sött dessutom. Mycket gammal välkänd metod sedan mer än 50 år vad jag vet.


Tack för tipset! Ska kika på detta.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons