Forum Mage & tarm


konstig mage

jag upplever att jag har väldigt känslig mage,minsta lilla fel jag äter så kör den ihop sig totalt. Dock har jag inga ätstörningar men ibland kan jag ha svårt att äta, men brukar sluta med att jag blir vrålhungrig till slut. Känner någon igen sig med att må illa varje dag och sen helt plötsligt bli vrålhungrig? Jag har ofta orolig mage och den kurrar och vrider sej ofta, det är ofta jag undviker och göra något roligt för jag är rädd för att magen ska krångla och då är det kört för mig. Detta händer nästan dagligen, men sitter bara i en kortare stund. Nu har jag även fått en liten smärta i övre magen, ungefär emellan revbenen.. Vet någon om det kan vara magkatarr? Läste lite om det och jag har gjort mycket av dom sakerna som kan orsaka det. Bör jag söka läkare för detta?

ulla-b 090226 Du lider säkert av magkatarr, har du försökt med de receptfria mediciner som finns på apotek och hälsokost? Du ska försöka äta lite och ofta. Undvika kaffe, starka kryddor och rå frukt. Försök att ta något lite innan du går upp må morgonen, tycker du om välling, så är det utmärkt. Oron du känner kan också förvärra det hela, stress är ju inte bra för vår mage. Lycka till


nej har inte gjort det ännu, men ska börja me det nu tänkte jag.. dom håller på och utreder det hela, har vatt uppe för det nu.. dom misstänkte laktos först men det tror inte jag, har druckit oboy o en massa grejer me mjölk i utan o ha reagerat.. dock tror jag att jag är rätt känslig för mjölkprodukter som man förvärra det hela ännu mer.. men jag är ständigt orolig och stressad så jag tror också på magkatarr så ska testa en kur som sagt.. mår ofta illa som tusan också! gör du också det ?


Jag känner igen mig i det du skriver. Jag skulle kunna tänka mig att du har helt enkelt "stressmage" eller dyspepsi-känslig mage. Du behöver inte vara stressad så, utan det kan bero på en inre stress, en omedveten stress. Ofta har vi något i våra bakhuvuden som ligger och gnager, och vissa är mer känslig för stress än andra. Själv klarar jag inte av att äta direkt jag kliver upp på morgonen, så jag brukar ta mig en skinkskiva och sedan äta lite mer lite senare. Något du kan tänka på är att försöka undvika att dricka ren mjölk, ost och smör brukar ofta gå bra, annars finns det laktosfritt smör. Många gånger behöver man inte vara laktosintolerant, utan magen kan helt enkelt vara känslig mot mjölkprodukter. Lycka till!


tack för svaret :) jaa jag drack ett helt glas mjölk idag men ingenting har känts av så nån laktosintolerans handlar det inte om, tack och lov.. joo jag vet det, både mamma o pappa lider/led av känsliga magar så jag antar jag har ärvt det.. jag har mycket som trycker mej inombords men som jag inte kan göra så mycket åt just nu, mycket drömmar man vill uppfylla osv.. men ska försöka och bara ta dagarna som de kommer, till slut lär jag va där jag vill! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons