Forum Mage & tarm


Konstant smärta i tarmar efter operation

Som en desperat sista utväg vänder jag mig nu hit för att hoppas att någon kan ha ett svar på min eviga fråga...
För att göra historien kort sprack min blindtarm den 28 november. Det fattade dock inte läkaren utan skickade hem mig med "njursten". Dagen efter blev det ambulans på nytt och man konstaterade att min blindtarm varit brusten i 1,5 dygn. Till följd av detta fick jag sammanväxningar i tarmarna som gav upphov till tarmvred som fick opereras en dryg vecka senare.
Nu är det så att jag än idag har ont i tarmarna, ibland mer, ibland mindre. Har vid tre tillfällen fått åka till sjukan då smärtan varit så intensiv. Både magnet- och skiktröntgen har gjorts men inga fel påstås ha hittats bortsett från en "ospecificerad inflammation" i slutet av tjocktarmen som man inte gjorde något åt, utan man lät kroppen ta hand om det själv.
I måndags fick jag senast åka in med kraftiga smärtor i buken. Samma sak... Inga konkreta svar från alla olika läkare man får träffa genom vår fantastiska sjukvård. Det enda jag fått höra är att man får ärrbildningar i tarmarna efter en sådan bukoperation, vilket kan göra att tarmarna blir trånga. Jag har inga problem alls att gå på dass, men smärtan som är på varierade platser dödar mitt psyke. Ibland gör det mest ont under revbenen på båda sidor, och ibland längre ner runt naveln.
Vad fan ska man göra? Läkarna ger bara svävande svar som dom själva knappt vet om det stämmer. Kan man kräva några andra undersökningar? Någon annan som upplevt samma sak? Kan ju inte ha så här hela livet...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons