Forum Mage & tarm


koloskopi

En undran .... ni som gjort koloskopi. Vad har man på sig vid undersökningen? Bar underkropp, eller??? sjukhuskläder??? Hört att någon fick ett par stora byxor med öppning i baken.... inte kul att genomgå detta.

Jag var också livrädd inför min första koloskopi men det gick bra. Jag hade mina vanliga kläder på mig men fick ta av mig byxorna och dra ner trosorna till knäna. Sedan fick jag ett täcke över mig för att inte behöva känna mig så naken. Läkaren berättade hela tiden vad han gjorde och såg vilket kändes tryggt. Jag skall inte säga att det är smärtfritt men inte så farligt som man kan tro, mer obehagligt och "pinsamt". Det går säkert bra för dig också, det är en ovärderlig undersökning för läkarna och de ser verkligen det mesta som är fel (enligt min läkare) så det är bra att få den gjord. Lycka till!


Tack snälla "lynx" för ditt svar. Jag räknar dagarna till det är dax.


Hej! Har gjort koloskopi flera gånger. Ibland har jag fått haft på mig mina egna kläder men valigast får man en stor nattskjorta och så har man täcke på sig. De är väldigt proffsiga de som jobbar på koloskopin. Gör inte så ont mest obehagligt men som sagt, svaren de får är ovärderliga men vet hur du känner. Tycker det är lika jobbigt varje gång..Mvh..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons