Forum Mage & tarm


Forumtråd: Knöl vid svanskotan

Hej jag har en knöl till vänster om där "stjärt cracket" börjar nära min svanskota som är lika stor som ungefär en tia eller en enkrona. kan flytta om kring den och den gör inte direkt ont längre men det gjorde ont i början. Jag gick till min husläkare och hon påstår att det är min svanskota men jag har svårt att tro på det eftersom det går att flytta omkring på den lite ungefär som en benfraktur. problemet är att jag inte har ramlat eller slagit mig på några år. Vet inte direkt om den har vuxit eller något sånt. Kan det vara något allvarligt? kan den vara kopplad till min kroniska tarm sjukdom? Har haft Ulcerös Colit i cirka 6-7 år. Tack på förhand.

Det enda jag vet om knölar som går att flytta runt är att det antingen kan vara en fettknöl, eller en broskknöl. Inget av det är farligt, men kan börja klia och ömma om man har otur. Isåfall är det en enkel sak att söka på vårdcentralen och få den bortskuren och huden ihopsydd efteråt.


Hej jag har liknande. Har haft ont i svanskotan flera gånger förut men när jag verkligen kände efter så upptäkte jag att de inte var svanskotan som gjorde ont utan en knöl på den (inte rakt ovanför utan lite till höger). Om jag tex sitter på hårda golv, gör situps eller så blir den öm och jag får ont dagen ut. Sen brukar det gå över. Knölen kan flyttas lite fram och tillbaka så den sitter inte fast. Vågar verkligen inte kolla upp det.. Har troligtvis haft den ganska länge. Några år i alla fall. Någon som vet något mer om sånt? (Är 15 år och har inga sjukdomar för övrigt)


Hej! Jag har EXAKT samma sak. En knöl som går att flytta runt, har alltid trott att detta haft med svanskotan att göra men nu så börjar jag ju tvivla. Det kommer alltid i omgångar, gör svinont emellanåt och känns inte alls under vissa perioder. Har försökt klura ut om det händer vid speciella perioder men inte kommit fram till nåt. Har också haft så i flera år. Har börjat fundera på om det kan vara cancer eller vad som.. man vet ju aldrig. Men det hoppas jag verkligen inte. Är alldeles för feg för att våga ta mig till en läkare och kolla upp saken, men då är jag ju inte ensam iallafall!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons