Forum Mage & tarm


känner någon igen sig?

Känner någon igen sig i mina symtom med kraftiga svettningar, bubblig mage, svider rejält i mellangärdet och har svårt att äta, även kanske darrig i kroppen och frossa. Tagit en del blodprover men visar inget men en läkare sa att det var kraftig magkattar en annan sa att det kankse kunde vara på gång på ett magsår och en annan läkare trodde att det var mina mediciner som gjort mage så här. Ätit Lyrica men slutat med den för någon vecka sedan och nu cipralex. Blir förrvirad och jag har gått ned i vikt som jag har svårt att äta känns som ingen lyssnar. Snyft

Oj, det låter inte bra! Jag tycker du ska ringa och be om en ordentlig undersökning, tjata, ring flera gånger tills de blir less. Det är jobbigt! Och inte orkar man då man är dålig heller. Har du ngn som kan hjälpa dig att ringa? Du ska ju inte behöva må så! Är det medicinen så måste du ju få något annat allternativ, tycker jag. Hoppas du får må bättre snart!


Hejsan! Jag har nästan samma symtom, är dock ständigt hungrig. Har jag ätit är jag vrålhungrig efter 1 timme igen. Får dock heller ingen hjälp av sjukvården. Jag ska bara gå ner i vikt tycker dom. Men jag går ju ner. Utan att jag gör nå. Hoppas att du snart får hjälp.


Husmusen Hej! jag har ätit Lyrica i ett par månader men var tvungen att sluta. Det finns några biverkningar som du kanske känner av, jag fick illamående, svullen mage, kräkningar osv. Men det är från person till person. Hur många tabletter äter du per dag, kanske prova med att minska dem eller en annan sort.


Hej! Jag tycker det låter som att du har IBS. Dvs orolig tjocktarm. Detta är inget farligt,men kan vara obehagligt. Jag har själv dessa besvär och känner igen mig i din beskrivning. Orolig mage,omväxlande förstoppning och diarré,sur mage,muskelskakningar osv. Jag brukar använda t ex imodium,minifom och inside brus för mina bevär och det brukar fungera. Är du orolig så ska du naturligtvis tala med en läkare. Lycka till!


Hej Ja det kan vara svårt m magen. Jag har haft magkatarr sen tonåren till och från, är nu 36, och för 12 år sen magsår när minstingen bara var 6 månader . Då var jag svettig, hög feber och spydde. Men de senare åren har jag haft problem m att behålla maten då jag haft mkt diarreer, ont i magen ,uppblåst och även varit skakis i samband m diarreattacker. Jag fick diagnosen IBS, känslig tjocktarm och blev otroligt hjäpt av ett pulver, Inolaxol som blandas i lite vätska, Dimor vid diarre. Och en viss försiktighet med srark mat, stekt, vitlök, fet grädde. Ja det mesta kan utlösa en orolig mage om allmäntillståndet ej e så bra. Lycka till!


ulla-b 090226 Jag håller med TjollerAngelika, se till att få en riktig undersökning. Om allt då är ok, så kanske du kan få receptbelagd medicin som hjälper. Det finns, jag är själv en colon iritable tjej sedan många år.


Joo det låter magkatarr. Men du, har du haft sådana besvär tidigare, eller är det första gången? Det låter också som om du inte riktigt fått klart för sig om läkaren vet vad han pratar om. Man behöver en diagnos som man dels fattar och dels gör en lugn för att det inte är något farligt (alternativt om något behöver göras). Bara det brukar vara bra för magen. Sedan kan man börja plan ett plan två plan tre. När jag jobbar med folk med ont i magen och magbesvär är det ovan alltid plan ett, så att säga. En plattform. Det här är vad vi har att jobba med. Sedan är en del hjälpta av att lägga om kosten. Motion. Sådant. Jag jobbar med Taktil Stimulering, som jag märkt hjälper bättre än jag vågat drömma om vid magbesvär. Det är en beröringsmetod som gör gott i kroppen och psyket/humöret. Funkar inte det kan man behöva gå vidare. Det finns ALLTID orsaker och kroppen kan ALLTID läka sig själv om vi ger den rätt förutsättningar. En del IBS-klienter går vidare med hypnos och t om regressionsterapi. Min åsikt om det är väldigt positiv. Om tio år kommer de att ha slagit igenom BAM är min prognos. Heja dig.


Jag har varit inne på att jag har IBS. Äter som sagt också Lyrica. Har dock ätit den i så många år. Kan den börja ge besvär nu? Eller ja, inte nu men efter år? Antar att den kan det. Jag ska dock gå på Metallica på söndag och det känns inte så lockande kan jag säga. Men jag har ju betalt dyra pengar för biljetten. Jag ska få en gastroskopi, men det är ju sådan väntetid. Har gjort en innan som påvisade NSAID gastrit, utan att jag äter NSAID-preparat. Men kanske är någon av mina andra läkemedel? Jag fryser och svettas om vartannat. Är inne på att det antingen är IBS eller Helicobacter. Ta hand om er!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons