Forum Mage & tarm


Forumtråd: Kan östrogen ge IBS?

Jag har fått jättesvullen mage sedan jag började med östrogenbehandling (först vaginaltabletter, nu plåster) och jag har också en del probpem med "panikmage". Jag fick dessa symptom även under mina graviditeter, och nu undrar jag om det är IBS eller bara en reaktion på östrogen. Kan östrogen i sig utlösa IBS? Jag vill så gärna få bukt med uppblåstheten, så alla tips och råd är välkomna!

Jag har haft samma probelm då jag hade hormonplåster, men o andra sidan har jag dessa problem nu med UTAN dessa. Tar endast vaginaltabletter. Magen är svullen på e.m men ganska bra på morgonen.


Finns det någon annan som har fått problem med svullen mage i samband med östrogenplåster. Jag har aldrig tidigare haft svullen mage eller stor mage. Men i samband med att jag började använda östrogenplåster är magen som en hård svullen bred degklump som är hemsk att dra omkring på, har fått ryggsmärtor trots att jag tränar pga av magen. Har slutat med östrogenet eftersom det gav så många andra biverkningar men magen har inte försvunnit.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons