Forum Mage & tarm


Kan det vara IBS?

Hej! Jag har problem med min mage varje dag. Inte när jag vaknar men direkt efter frukosten måste jag rusa till toa. Har oftast ont i magen direkt efter jag ätit. Gaser är bara förnamnet vissa dagar. Går på toa flera ggr per dag samt kissar iaf varje timme. Inte ofta på natten. Vet inte riktigt vilken mat jag blir sämre av men frukt verkar inte vara min bästa vän. Kan mitt magonda höra ihop med att jag har hicka 2-8 ggr per dag, eller varför har jag all denna hicka?

Hej prova att köpa omeprazol på apoteket för min mor hade hicka med,de hjälpte för henne. Men sen för gaser kan du in och köpa detta www.sunwic.se det är superbra. Sen har du testat uteslutet gluten eller laktos ? Jag har själv ibs och få diarre av kolhydrater,gluten,laktos,mjölkprotein,blomkål,broccoli,havremjölk,havregryn, rivna morötter kan äta kokta , vitkål, bönor, majs, ärtor,lök,vitlök ,måste äta gluten och mjölkfritt. jag kan äta melon,clementin,persika de är de enda


tack för svar. jag gillar min hicka. det jag vill veta är om den har ett samband med mina magproblem elelr om det är "lugnt" att jag har hicka. jag har testat att minimera laktos. hjälper en period sen kan jag börja med det igen utan problem. gluten har jag ej uteslutit då jag läst at man ej får det på eget bevåg utan läkares vetskap. ska kanske börja skriva upp allt jag äter för att se om det är efter något speciellt jag får problem. men svårt då det ofta är många ingredienser i mat ju.


Något annolunda med avföringen? Några magsmärtor? tex sveda i magen/buken, känna sig helt tom oavsätt om man har ätit eller inte. Kan våra många saker.. om det besvärar dig enormt mycket skulle jag kanske rekommendera dietist eller besöka en tarm/magspecialist


hanna ,jag uteslöt gluten utan läkaren hjälps,det gjorde ingenting för så fort jag åt fick jag diarre och kunde inte gå ut.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons