Forum Mage & tarm


Jätte ont i magen och bak vid ryggen

Jag har haft ont i över en vecka har även bak i ryggen Bosch mellangärdet i magen. Och blir illamående när jag äter nåt ibland. Beror på vad jag äter. Är glad om jag får svar 

Snälla vill nån svara


Hej! Det är svårt att ge dig en svar. Har du kollade om du har blod i avföring? Beställ tid så fort som möljigt hos en läkare. Acceptera inte bara en recept med smärtstillande, det behöver utreddas. Vill inte skrämma dig men jag själv hade problem med smärta i magen och rygg och det var allvarlig. Läkare tagit inte på alvar i början och det blev mycket lidande. Vänta inte att få tag i problem om det har varade mer än två veckor. Lycka till!


Det är två veckor sen det börja. Och det kommer i attacker i magen gör mest ont i ryggen och axel på natten. Jag var till akusten för en vecka sen tog prover och kolla då sa dom bara att det kunde va nån gallsten. Sen skicka dom hem mej. Ska till en läkare på torsdag morgon på vårdcentralen.


Jag har så ont imellan åt så jag inte vet om jag ska stå eller sitta gör lika ont oavsett vilket jag gör. För det gör ont på höger sida magen och mellangärdet. Och ut efter höger sida ryggen.


Exakt så började min IBS för mig, jag fick åka in till akuten för ja, så ont hade jag, hea jag skakade,kallsvettades och kunde knappt gå på grund av smärtan, som sedan efter ett par timmar släppte, och fick till svars att det antagligen var gallsten och fick åka hem.Dock slutade det ju inte där för mig utan fick ont när jag åt, blev illamående när jag åt, fick ont i magen när jag åt och ja även drack saker och det kändes som man skulle spy upp det man åt/drack, ibland fick man kämpa för att hålla sakerna kvar i magen.Halvårs utredning senare med alla möjliga tester, ultraljjud,röntgen ,medeciner och olika läkare så fick jag diagnosen IBS och nu när man yttligare ett halvår senare lärt sig vad ens mage tål och inte tål så lider jag inte av det längre förutom någon gång då och då.MEN så snackar vi om magen, som dom sa till mig så sitter ju mer eller mindre alla organ vid magen så det är ju svårt att peka med hela handen och säga Det här är det!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons