Forum Mage & tarm


Jag utreds....

Hej! Jag är en tjej på 26 år som sedan en vecka tillbaka har bevär med diarré, (började några dagar innan det med ont i magen),har varit på vårdecentral och de flesta prover var bra, lite lätt förhöjda levervärden,och ett Hb som sjunkt från 130 i måndags tilll 120 i dag, odlingar på avföring är så här långt neg (ska ta ytterliggare en odling) För ca tre dagar sedan tillkom den blod i hop med diarrerna, det ser ut som det kommer separat, gjorde i dag en rectoscopi på våc. som visade vad jag förstår irritaton på slemhinnan och man såg blod & avföring (ej laxerad innan) nu har jag fått remis för Koloscopi och skulle vilja höra om hur det är att göra den ,obehag? tog ni lugnanade?(jag vet hur prceduren går till och att man måste dricka 4 liter Laxabon) Det hela låter ju som om det rör sig om en tarminflammation, och jag hoppas jag får tid ganska snrt för undersökningen. Tacksam för svar!

Hej... Är en tjej på 25 år som gjorde en coloskopi för ett par år sedan. Jag är en person som är väldigt van vid operationer och undersökningar av olika slag. Har ex haft en massa frågetecken på min mage sen 13 år tillbaka. Vad jag är väldigt noga med som jag kan ge som tips (fast man är vuxen) är att ta med nåt/nån som är lugnande för dig. Jag har på alla större grejer haft med mig min mamma faktiskt för hon vet hur jag funkar, hur jag reagera på olika saker. Vilket gör mig lugn. Inför colonskopin var man lite nervös men hon var där. Vi sa båda till personalen att dom helst skulle söva ner mig för annars måste jag ha kontroll över allt. Jag fick en medicin, dormikum, som gjorde att jag en timme efter undersökningen var 100 på att jag har sovit i två timmar. Fick då reda p åatt så inte var fallet. Jag hade varit vaken under hela undersökningen. Men denna medicin gör att man får minnesförlust typ. Så jag har inget minne för fem öre hur det kändes. Så är du orolig för att det ska göra ont och så, be då om att få bedövning. Det har du rätt till. Och säger du även att du är orolig så får du nog nåt som hjälper mot det med. Sen är faktiskt mitt tips att ha nån med dig som gör dig trygg. Lycka till o hoppas den går bra. //J.


någon, jag bruka inte ta lugnande ,jag har gjort koloskopi 2 ggr , jag fick lustgas ,men det gick ganska bra ändå ,men ta lugnande om du behöver :) Jag har problem med magen mycket och hade blodi avföringen mm sen växlas mellan diarre och förstoppad, det kan vara tjocktarminflammation det har jag haft då fick jag flagyl antibiotika ,sen kan de ha varit en hemoröjd som har spruckit . Mitt hb har med sänkts , jag hade 145 en gång och de har gått ner till 122. Sen du kanske ha tarmsjukdomen ibs eller är glutenintolerant?


Det är tydligen väldigt olika från sjukhus till sjukhus. När min man skulle göra coloskopi så skulle han bara vara fastande sen kvällen innan. Fick varken lugnande eller nåt annat. Och han tyckte bara det var obehagligt med all luft dom sprutade in i tarmarna.


Spidersgirl jo jag fick bara lustgas ,men det gick bra ändå ,men tyckte det kändes obehagligt och ont

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons