Forum Mage & tarm


Inbillad smärta i magen?

Det är så att jag i Torsdags fick en stark smärta i övre delen av magen, precis under brösten. Var då väldigt hungrig och hade inte ätit på 8-9h. Efter att jag ätit försvann smärtan direkt och hade inte ont mer på resten utav dagen.Sen i fredags när jag vaknade mådde jag bra, men 2h efter att jag hade vaknat kom smärtorna tillbaka. Hade då ätit frukost så förstod att det inte var pga hunger. Smärtan kom i små "attacker" och de höll på hela dagen fram tills de att jag gick o la mig. Hade inte heller någon matlust och mådde endast illa efter att jag ätit, men åt ändå någorlunda bra under dagen. Tog ipren under dagen med gav ingen verkan.
Vaknade sedan på Lördagsmorgonen med samma smärtor men somnade sedan om i ett par timmar. När jag sedan vaknade hade jag inte ont längre men mådde endast lite illa och hade ingen matlust, försökte även under denna dagen äta bra men gick sådär.Söndagen mådde hyfsat bra, mådde inte illa eller något, men hade ändå lite ont i magen ibland. Men märkte denna dagen (så va de inte föregående dagar) att 80-90% av gångerna det gjorde så va det för att jag började tänka på det. Samma sak hjälde måndags då men då började det göra ont i ryggen också.Nu undrar jag om det är någon idé att kolla upp det hos läkare? Har aldrig haft ont på det sättet innan. Det är inte magsjuka iaf vilket det kan låta som. Vet inte om det är så att jag inbillar mig smärtan när jag tänker på det eller om jag bara blir medveten om den. Det gör inte lika ont som de första dagarna men känner en viss ömhet undet revbenen. Matlusten är även tillbaka. Ska jag anta att det är inbillning och ignorera det? Vet ju ändå att smärtan var äkta de första dagarna.Tacksam för svar!

Jag hade problem med smärtor i magen, fick så ont att jag fick åka pronto till akuten där dom trodde det var njursten, det gick sedan över, men sen efter det så gick jag runt med konstant smärta i magen hela tiden, inte så ont så jag inte kunde leva en normal dag men det liksom fanns där hela tiden!Hade också att jag kunde bli illamående efter att jag åt något, även att smärtan ibland kunde komma ett par timmar efter man åt osv.Jag sprang konstant hos läkaren i ett halvår som testade mig för precis ALLT, allergier,röntgen,ultraljud, olika sorters medeciner, var en jäkla karussel det där.Och eftersom det är magen som dom sa till mig upprepade gånger så är det ju så mycket som sitter just där som kan ge dig smärta i magen.Det kan vara så simpelt som det var för mig, fick iagnosen IBSKan vara något helt annat.Har du gått med detta i mer än en vecka så råder jag dig iaf att uppsöka en läkare och börjak olla vad det är.Kan vara så simpelt bara som att du blivit glutenintllerant eller något sådant =)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons