Forum Mage & tarm


Illamående som kommer i går i mer än ett år!

Jag har under mer än ett år nu haft illamående som kommit gått i mer än ett år. Under vissa perioder, ibland månader, har jag nästan inga problem alls, men ibland så får jag ett fruktansvärt illamående. Jag har också en liten dov pressande känsla nära solarplexus, och rapar ofta. Under längre tid än jag har haft prolbem med illamående, 3-4 år, har jag gått ner mycket i vikt (105 -> 75kg). Dessutom får jag ibland fått väldigt bråttom att gå till toaletten. 
Trots att jag har varit hos läkaren många gånger (i utomlandet), så har de inte kunnat ge mig något svar på varför jag får dessa symtom.
Med en undersökning med gastroskop så hittades en myom i den nedre delen av matstrupen. Dock säger läkaren att den är så pass liten att den inte borde orsaka några problem. Hursomhelst är det inflammerat i området kring matstrupen och magsäcken. Samma läkare tror att jag lider av kronisk pankreatit (trots att jag är 21 år), framförallt eftersom jag gått ner mycket i vikt samt att jag har låga värden på lipas och P-amylas. Helicobacter pylori hittade man inte i samma undersökning.
Innan problemen startade för lite mer än ett år sedan hade jag druckit ganska mycket alkohol i ungefär ett år. Mest på helger och då kanske 6 glas på en kväll. Numera dricker jag nästan ingen alkohol alls, och jag märker ingen skillnad av om jag har druckit ett glas öl kvällen innan eller inte. Min kost har sedan jag var omkring 13 år bestått av väldigt stora mängder socker. Men inte heller här märker jag något direkt samband mellan om jag ätit mycket socker eller inte. Med stora mängder socker menar jag ungefär en stor chokladkaka (200g) på en dag. Alldeles för mycket i och för sig, men diabetes verkar jag inte ha enligt blodproven jag tagit.
 
Det jag vill veta är vad som skulle kunna vara orsaken till dessa problem! Kan det vara myomen, stress, IBS, laktos eller glutenintollerans, annan del av kosten, eller som min läkare tippade på, kronisk pankreatit? Är det någonting annat jag borde tänka på kostväg eller vad undersökningar jag borde göra?
Tacksam för all hjälp jag kan få! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons