Forum Mage & tarm


Illamående pga rapar! Mått såhär i 3 år nu...

Hej!Jag har sen flera år tillbaka haft problem med min mage. Har nästan aldrig ont i den men är alltid så otroligt rapig! Ofta kan jag må så illa att jag knappt kan tänka klart. Jag har varit hos flera doktorer men de säger bara att det nog beror på stress... Men jag känner mig inte särskilt stressad! Har gjort allergitestet och är inte allergiskt mot något. 
Jag kan ofta känna att det är som ett lock som sitter i halsen, strax innan svaljet. Kan till exempel inte ''halsa'' vatten för tillslut är det som om vattnet inte åker ner. Efter att jag ibland har druckit och behöver rapa så följer lite vatten med upp i strupen, som om vattnet tar lång tid på sig att åka ner?Jag har ingen halsbränna men raparna gör mig galen! Det stoppar mitt social liv eftersom jag inte vet hur jag ska må nästa dag. Det gör till och med att jag missar skolan för att jag ibland mår så illa. (När jag rapat släpper illamåendet).Finns det några bra doktorer i Stockholm eller har ni några tips på vad jag ska göra för att bli av med det här?
Jättetacksam för svar!Mvh Fredrika. 

Jag har ingen aning om följande kan hjälpa dig...
Många som börjar med LCHF märker att magen blir lugnare (fri från IBS eller liknande problem)
Magen blir ofta lugn efter en eller fåtal dagar, dvs långt innan LCHF har börjat påverka vikten.
http://kfmnpahlchf.blogg.se/2012/september/fore-lchf.html
http://www.kostradgivarna.se/2012/09/fri-fran-ibs-och-sotsug-med-lchf-2/
http://www.fettdieten.se/content/f%C3%B6r-dig-som-inte-%C3%A4ter-lchf-och-har-ibs
http://www.expressen.se/halsa/sa-blir-du-av-med-din-svullna-mage/
http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/05/06/hon-blev-kvitt-ballong%C2%ADmagen-pa-tre-veckor/
http://madeleinestedt.wordpress.com/2012/11/06/ibs-mage-och-lchf/
http://mittlchfliv.se/?page_id=287
 
 


Jag har samma problem med otaliga rapningar varje dag. Känner hur varje rapning påverkar pulsen med oregelbundna pulsslag. Många rapningar gör mig väldigt trött. Har också sökt olika läkare. Har tyvärr aldrig fått något riktigt svar. De tycks inte fatta att det är allvar för mig. Jag har fått mediciner mot magsyra, men mina rapningar är inte sura uppstötningar.


Det kan vara candida svamp som finns naturligt i tarmen men när man som många gör idag äter väldigt mycket produkter med socker, gukossirap, läsk, pasta så kan den svampen utveckla en aggresivare variant som kan ge många difusa symtom. Rapningar, men även som det känns som man har ett lock i halsen kan vara symtom på candida överväxt.
Sress an också orsaka att halsmuskelaturens muskler blir spända och kan också ge känslan i halsen som du beskriver den. Har själv haft den känslan.
Att är fel kost stressar kroppen mer än man allmänt förstår.
I foruminlägget BS? cancer? något stör tarmen, om du är intesserad, har jag svarat utförligare på någon med samma rapningsproblematik som du har.
Hoppas du får bukt på dina problem!/Heidi

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons