Forum Mage & tarm


Illamående när jag äter

Sedan ett år tillbaka har jag haft problem med min mage. I början gjorde det väldigt ont när jag åt och när jag inte hade ätit på länge. Detta utvecklades efter ett tag till illamående istället för smärta när jag äter och när jag inte ätit på länge. Jag gick ner 12 under ett halvår mars-september. Under den här perioden kunde det bli så illa att jag kräktes och var tvungen att åka in akut för att få dropp. Efter att ha gått igenom två gastroskopier, en koloskopi, en massa blodprover etc. så har läkarna bara konstaterat att allt bara ser jättebra ut:( Helt plötsligt blev jag dock bättre i början på oktober, kände mig helt frisk i två månader och gick upp de 12 kilona jag hade tappat. Sen var jag bra tills i början av december. Då kom det tillbaka och nu har jag gått ner 5 kilo sen dess. Dom har hittat att jag ligger i riskzonen för laktosintolerans, jag har provat att utesluta laktos men inte under en jättelång period. Någon som vet om de är meningsfullt att försöka igen med mina symtom? Glutenintolerans har dom inte hittat någon, funderar dock på om det kan vara värt att prova att inte äta gluten? Någon som har någon annan idé? Tack för svar!

Hej jag tål inte vetemjöl så jag utesluter det fast de inte visas på prover och jag känner mig mycket bättre sen har jag helt uteslute mjölk så fort jag få i mig mjölk blir jag jättedålig får rejäl kramp i magen och svettningar + illamående. Sen har jag även tarmsjukdomen ibs med . jag har gjort gasro skopi och koloskopi men de hittade inget fel på mig heller.


Hej Jag har precis likadant, jag mår enormt illa när jag äter och blir "rapig". Jag har sökt hjälp och har gjort ett gastroskopi och testat för gluten & laktosintolerans. Jag har fått den diffusa diagnosen funktionell dyspepsi, jag ska aldrig bli mätt/hungrig utan alltid vara lagom. Magen & tolvfingertarmens nerver är känsligare än vanligt så magen jobbar inte som den ska. Jag fick veta att det kommer med största sannolikhet komma i skov. Jag har alltid haft magproblem (har aldrig kunnat gå hemifrån utan Novalucol vilket tar udden av det västa), men denna gången har det hållt i sig konstant i 6v (so far :-( och minus 3kg).... man blir knäpp av att aldrig veta hur något kommer tas emot av magen. Jag upplever att det har blivit lite bättre nu när jag äter ofta och lite, men jag är lååångt ifrån bra! Testa att aldrig bli hungrig/mätt utan alltid vara lagom. Hoppas att du snart blir bättre.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons