Forum Mage & tarm


Illamående från helvetet.

I n9 månader har jag varit konstant illamående. Så fort jag ätit något eller druckit annat än vatten blir jag illamående och kräks. Jag har gått igenom en gastroskopi och koloskopi som inte visar något, och nu känns det som att läkarna gett upp. Jag är illamående hela tiden och äter priimperan mot det som hjälper till och från, när jag äter fastnar maten i halsen och jag får en klumpkänsla och det känns som att maten sitter kvar där i minst en timme. Ibland vaknar jag på nätterna och mår illa, och varje morgon börjas med illamående och klmpkänslan i halsen. Jag har varit till en sjukgymnast som sagt att mina nackmuskler är svaga och det kan ge besvär som klumpkänsla, men han förstår inte heller vars ifrån illamåendet kommer och varför maten fastnar i halsen. Jag har inte gjirt någonting sen i februari, ligger bara hemma i sängen och väntar på ett mirakel, jag kan inte åka bil heller för då blir jag grymt yr och illamående. Jag är bara 21 år och orkar inte leva mitt liv såhär. Är det någon som har n¨n aning om vad det kan vara?

Hejsan har du provat omeprazol receptfritt ,kan vara magkatarr. Jag själv har haft ont i halsen nu sedan 6 mars och även öronen ,först hade jag hörselgångsinflammation ,vita varbölder i halsen ,nu helt plötsligt är de psykiskt eller neurologiskt ,fast allt jag äter även medicin fastnar i halsen och känns som klumpar, + en på öra näsa halsakuten som frågade om jag hade blivit op för sköldkörteln för jag har ärr i halsen ,men jag har inte blivit opad, men jag har även buksmärtor haft sen flera år tillbaka,läkarna säger att det är psykiskt fast jag bli smärtfri om jag äter morfintablletter :( jag har haft blod i avföringen ,en vägra att åka till sjukhus,de kosta 300 säger att det är psykiskt jämt


Jag har prövat både omeprazol och nexium. Utan verkan, funderar nu på om det kan vara någon parasit i tarmen..


jag har inte hört att man få parasit i tarmen,men gå till läkare igen


Hej! Trist att höra om besvären, jag har själv mått likadant som dig och det har till största delen berott på "reflux", dvs att magmunnen inte sluter tätt. Detta medför att mat och galla åker tillbaka upp från magen vilket gör att det känns som maten fastnat + att man är konstant illamående. Men detta brukar visas vid en gastroskopi, har du provat att gå till en annan läkare?, finns tyvärr läkare som inte går i 100% i sina uppgifter vilket jag själv fått erfara. Hur ser dina kostvanor ut? i allmänhet vid sånna här besvär, ska man ju undvika stark och fet mat, choklad, alkohol,rökning,kaffe dvs allt gott=). Prova och ät mycket kokt fisk och kokta grönsaker, det underlättar för mig. Ät långsamt och se om det fungerar bättre, jag själv var tvungen att sitta ca en timme per måltid när det var som värst, annars fick jag klumpkänslorna direkt. Kan tillägga att jag opererat mig för refluxen, men det är verkligen en sista utväg. Finns gott om mediciner och kostråd som gör att man kan leva ett såg gott som normalt liv. Om det nu är den åkomman du har.


Hej har själv Chron skulle ju om inte gjorts be om test för laktos och gluten intolerans. Tips på bra recept fri illamånde medc. är postafen då primperan enbart lugnar tarmrörelserna. Annars be om recept på nonzinan el. amosyt. Men stå på dig och sök läkare ofta om problemen kvarstår då jag ungefär var i din sits för 18 år sen ingen hittade ngt nu är jag svårt sjuk i chron. lycka till


Jag har typ samma problem! Varje jävla morgon jag vaknar känner jag att jag blir illamående, för inget. Många har sagt att det kan bero på tänkandet! Men skit snack jag har inget att tänka på. Jag blir så frustrerad för att jag har varit hos varenda läkare i utlandet och ytterligare en till här i sverige! Har till och med tagit ut en hel galon med blod. Tror ej att det finns en endaste docktor som kan bota denna sjukdom. Som ni ser börjar jag tappa hoppet!


Det kan vara så, att hela mikrofloran i mage-tarm är så störd att man inte tolererar något alls. Även att mag-tarmväggarna är väldigt irriterade vilket också påverkar hela näringsupptaget med brister o obalanser som följd. Då försämras även immunförsvaret kraftigt, svår trötthet blir följden dessutom på lite sikt. Jag har erfarenhet av hur dom gör i gamla östblocket. Det finns enkelt naturmedel som brukar göra underverk mot detta. Det skapar ett nytt skyddande slemskikt genom hela mag-tarmkanalen och därefter avgiftar från dåliga bakterier, genom att detta blir näring åt de goda som får en kraftig tillväxt och tränger ut dåliga. Man återställer alltså den naturliga floran o återfår immunskyddet / försvaret återkommer . Enkelt gammaldags koncentrat av torkad jordärtskocka, har funnits i minst 60 år, men glömts i Sverige. Sök på Topinulin ni hittar en massa information om hur det fungerar också. IBSare vet jag, har haft stor nytta av det, liksom diabetiker eftersom blodsocker nivåerna stabiliseras. Min farfar köpte sådant i lösvikt då jag var ung minns jag. det är ca 50 år sedan, och apoteken privata.


Hej! Va längesen du skrev detta men undrar om det blivit något bättre nu? Och isåfall vad har du gjort? Jag lider av illamående varenda morgon o det känns som det aldrig kommer ifrån magen utan som att allting sitter i övre magen o upp i halsen, så det känns som ett motstånd när man vill svälja.


har du varit utomlands senaste tiden (tänkte när du funderar på parasit? har du problem med ångest ?


Detta var ett tag sedan så kanske har du fått hjälp, jag har som "14 års helvete" skrev nedan fått diagnosen Mb chrons, detta började med de illamående du beskriver och jag låg periodvis inlagd med näringslösningsdropp. Illamåendena är ju inte typiska chrons besvär och det var faktiskt en reumatolog som till sist tog calprotectin prov samt ASCA-antikroppar, jag fick cortison och blev en ny människa på tre-fyra dagar. Har lärt mig att chrons inte alltid är lätt att diagnosticera men de två prov jag skrev om är inte särskilt dyra för vården eller jobbiga för patienten: ett avföringsprov och ett blodprov. Undrar om det är fler som drabbas av illamående i stället för de klassiska diarrérna?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons