Forum Mage & tarm


IBS? cancer? något stör tarmen

Jag har stressat något otroligt. En sambo som hotade mej till livet då jag bröt upp efter 20 år. Han baktalade mej för våra barn och bekanta. Jag lämnade landet. Gifte om mej. Min nye man fick cancer i oesophagus. I ett land utan sjukkassa och utan socialt nät. Ensam tog jag had om honom under 3 månaders cellgifter, stor operation: iwor lewis, 3 månaders cellgifter, strålnig och sedan död.
Jag tog mej hem till sverige och omstart på ny ort och får inget jobb och har ingen a-kassa. Det ordnar sej med enstaka timvikariat men jag vet aldrig om jag ens har till nödvändigaste nästa månad. Har varit så här nu i 2 år. Jag söker jobb desperat. Har ingen kontakt med min svenska släkt alls. Jag la om diet. Inga syntestiska margariner. inga e600. slutade med socker och med gluten och laktos. så gott som lchf. Fick en dag ett kraftigt obehag i vänstra sidan, som en kraftig fosterspark, en ballong som blåstes upp under revbenen, starkt obehag som satt i i flera timmar och kom och gick under några månader.
Magen är svullen och jag känner mej så mätt så det är obehagligt. jag rapar ibland i flera timmar. magen sköter sej men lite lösare och ibland hård. magen är så svullen så jag har svårt att sitta i bilen,,som om gravid i 9 månaden! jag har inte gått ner i vikt uta tvärtom fast jag slutat med 2 liter läsk och socker i kaffet och äter nästa inget bröd. sökte läkare som sa: man kan vara fet på insidan och jag har inte tid med dej, så förödmjukad! tror varje dag at jag ska dö inom snar framtid och mår så illa. 50 år gammal. ny kärlek kan inte ens få mej att sluta tänka och må så illa.  psykisk stress av allt det gamla pluss iget jobb och inga bidrag? IBS? cancer i mage? hypokondri? alla prover ok. men läkare vill inte ens lyssna på mej. kan man få röntgen, endoskopi för att luga sej? kännr mej konstat bajsnödig fast jag precis varit på toa.

Jag har ibs, och det började för mig med att jag fick svinont i magen, kändes som jag skulle dö bokstavligen kallsvettades, kunde knappt gå för dte gjorde så ont när jag tog ett steg.Fick åka in till akuten dom trodde det var njursten eftersom det sedan släppte, men ja sen dess gick jag alltid med småont i magen, gasig, hård och lös avförningEfter att tagit mer eller mindre varenda test man kan ta plus endoskopiundersökning så fick jag svaret att jag hade överkänslig tarm(IBS) över ett halvårs provtaging eftersom man får ju testa ala sorters medeciner också för att utesluta precis allt som allergier osvLättast är att gå till en läkare ligg på, för dte verkar man fanimig få göra hela tiden så fort det är något,


Ont i magen som dom sa till mig kan ju vara Vad so helst då alla organ mer eller mindre sitter därSå dom börjar ju med alla allergitester, tar sänkan osv osv ultraljud var jag iväg på också veti nte hur många läkare jag hann gå till och upprepa samma historia för innan det kom någonstans!Och endoskopin kan jag säga det var nog fan lättaste undersökningen jag gjort iaf, folk får det att låta så hemskt och som att dte ska göra jsukt ont, jag kände ingenting och jag hade ingen bedövning eller lugnande


Kan det vara sköldkörteln? Tro inte på läkarna när de säger att de kan utesluta hypotyreos via blodprov, för det går inte! Läs in dig på hypotyreos och se om du tror att det stämmer.


Diskussionen om nattkissning har många inlägg. Jag skulle vilja vidga den med ett  problem som anknyter. Sedan flera år lider jag av en oförklarlig smärta från blåsslemhinnan. Det debuterade som en vanlig urinvägsinfektion men gängse behandling med antibiotika hjälpte ej. Under årens lopp har jag genomgått flera undersökningar (cystoskopi) men man ser inga påtagliga förändringar. Smärtan består dels av en molande värkoch åtföljande ömhet (svårt att sitta p.g.a. detta dels av en intensiv sveda från slemhinnan efter blåstömning.Besvären uppträdde först med intervaller men har övergått till ständiga smärtor vilket i hög grad påverkar mitt liv.jag undrar om hur mycket det forskas på dessa sjukdomar som i regel drabbar kvinnor. Prostatasjukdomarna har en framträdande plats både i proffesionen urologi och medialt. Motsvarande kvinnliga åkommor talas det mycket sällan om och inte heller erbjuds så mycken behandling då kunskaperna på området tycks vara bristfälliga.Memorosa


Du har länge haft ett helvete och jag känner verkligen med dig! Doktorns kommentar är mycket kränkande och han kan inte stava till Hippocrates ed, som alla läkare ska svära och innebär att de ska arbeta i människors tjäns och deras bästa. 
Stället du har haft ont på är där bukspottskörteln sitter och kanske något du skulle kolla upp.
Långvarig stress gör tarmen sur och "elaka"bakterier och Candidasvamp växer sig starkare och går över till en agressiv form. Candida har man normalt i tarmen och är har som arbeta att bryta ner gifter, socker osv. Candidaöverväxt - den aggressivare varianten - kan man också få av stora intag av socker och stärkelse i form av mjöl. 
När man slutar med socker och mjöl föder man inte längre svampen och då brukar symtomen på Candida öki i en så kallad utrensning. Du berättar inte när du slutade med socker/stärkelse. Men de symtomen du räknar upp är symtom som Candida ger och många mer som man inte tänker på.
Ett råd är att äta probotika och utesluta mejeriprodukter för att se om det hjälper. Du kan vara känslig för laktos.
Jag skickar med en länk om Candida så du kan se om du tycker det överensstämmer med dina symtom.
Formlär som du kan fylla i och då få du fylla i den utifrån dina tidigare kostvanor.
http://www.solpunkten.se/assets/pdf/candida_frageform.pdf
Information om Candida.
http://www.alternativet.com/candida.html
Hoppas Dina problem löser sog och jag önskar dig allt gott!
 
 


Tack alla!
 
Sitter här och rapar och rapar.
Periodvis så kan jag rapa i en halvtimme fast jag tuggar ordentligt och inte sväljer luft,,antar något som jäser i mage på mej.
Har kollat sköldkörteln och en massa saker via blodprover,,allt var OK utom alta/atla/anlta?? nånting med lever men inte farligt uta bara lite för högt.
Hade en toppenläkare som var svesk och från samma stad som jag är född i. Ett enda besök och han fatade min historia och vad jag gått igenom..vid återbesöket så hade han slutat och där sitter en pösmunksläkare och säjer: har ite tid,,sa det reda efter 30 skuders besök! och ha la sen till att fet ka man vara på isidan och att jag nog äter mera än jag förbrukar!
2 minuter senare så hade jag berättat at jag för ett år sen lagt av med 2 liter läsk varje dag och inget socker i kafet,,letar kolhydrater och tagit bort nästan all gluten och e600.
Kort sagt lagt av med ca 40-50 sockerbitar per dag och inge säd och inga konstiga saker als. lever på: 4 skivor bacon, 2 ägg, 1 dl osötad youghurt topad med en sked sylt eler bär,,e skiva kött och några tomater, sparis och grösallad och creme fraiche och grädde som sås. allt i färdigprodukter åkte ut för ca ett år sen. är 167 cm lång och väger 95 kilo så det finns att ta av men inget händer! precis kört hem och magen är så stor så det buktar i revbenen!


Läser om candida och kryssar för olika symptom...klåda i underlivet! du skojjar det är bara förnamet!!!!!


Läser om hur att bota,,en del säjer ät nötter och youhurt,,andra säjer nej till det????
motsägelsefulla dieter och olika mat som man ska eler inte ska äta!
 
 


Kan du posta dina sköldkörtelvärden? Dessa är TSH, fT4 och fT3.
 
Av någon anledning som jag inte begriper har läkarna för sig att alla är lika när det gäller sköldkörteln, vilket inte är sant. Tvärtom, dessa värden är individuella, och man kan alltså inte utesluta sköldkörtelproblem via blodprov.


Totti
Kan du posta dina sköldkörtelvärden? Dessa är TSH, fT4 och fT3.

 

Av någon anledning som jag inte begriper har läkarna för sig att alla är lika när det gäller sköldkörteln, vilket inte är sant. Tvärtom, dessa värden är individuella, och man kan alltså inte utesluta sköldkörtelproblem via blodprov.

Vet inte om jag kan få tag i dom värdena nu. Men det kommer.
Första läkaren jag gick till och drog min historia sa: woow att du står upp och orkar le!
han slutade.
ästa läkare pratade mitt hemspråk (svenska!) vilket är unikt idag och ma får ju ite be om sånt för då räknas man som rasist! mutter mutter
han slutade också!
ya läkaren sa vid första besöket: efter at jag bara sagt mitt namn,har inte tid och du äter nog för mycket! du måste balansera intag med förbränning och kan vara fer på insidan av kroppen. NÄSTA!
så förnedrad jag kände mej!
han visste inget alls om mej och gav mej inte ens 2 minuter!!
har beställt via distriktsslöterskan att få en anna läkare,,om ca 3 veckor.


Leverprovet du letar efter är nog ALAT. Man ska ta om det efter någon månad för att kontrollera värdet igen.
Anledning till ett förhöjt värde kan vara att man äter mer än vanligt paracetamol, atiinflamatoriska läkemedel och dricker lite mycket alkohol. Om du har Candida - om jag uppfattat dig rätt att du tror det själv - och drar kraftigt in på det Candidasvampen lever av. Socker och stärkelse. När Candidasvampen inte får sin "mat" avger den gifter som levern Cavgiftningsorganet i kroppen) måste ta hand om. Det kan ge ett högre levervärde.
Skolmedicinen erkänner bara Candida vid bruk av antiboiotika. Så om du säger till läkaren du kommer till att jag har nog Candida i magen och tarmen, så kommer han med största säkerhet avisa det.
Jag tycker du ska göra spottestet. På morgonen innan du har ätit spottar du i ett glas med rumstemporerat vatten. Vänta en stund och om det bildas trådar som förgrenar sig nedåt så har du med största sannolikhet Candida. Om spottet löser upp sig har du det sannoligt inte. Men testet är inte 100% säkert.
Jag hittade ett forum där en person med candida ställde många och bra frågor. Kanske kan det hjälpa dig.
https://www.flashback.org/t939371
Kolla upp det och bilda dig en egen uppfattnig. För min åsikt behöver inte vara sanningen.
 
 
 


gräbban
Leverprovet du letar efter är nog ALAT. Man ska ta om det efter någon månad för att kontrollera värdet igen.

Anledning till ett förhöjt värde kan vara att man äter mer än vanligt paracetamol, atiinflamatoriska läkemedel och dricker lite mycket alkohol. Om du har Candida - om jag uppfattat dig rätt att du tror det själv - och drar kraftigt in på det Candidasvampen lever av. Socker och stärkelse. När Candidasvampen inte får sin "mat" avger den gifter som levern Cavgiftningsorganet i kroppen) måste ta hand om. Det kan ge ett högre levervärde.

Skolmedicinen erkänner bara Candida vid bruk av antiboiotika. Så om du säger till läkaren du kommer till att jag har nog Candida i magen och tarmen, så kommer han med största säkerhet avisa det.

Jag tycker du ska göra spottestet. På morgonen innan du har ätit spottar du i ett glas med rumstemporerat vatten. Vänta en stund och om det bildas trådar som förgrenar sig nedåt så har du med största sannolikhet Candida. Om spottet löser upp sig har du det sannoligt inte. Men testet är inte 100% säkert.

Jag hittade ett forum där en person med candida ställde många och bra frågor. Kanske kan det hjälpa dig.

https://www.flashback.org/t939371

Kolla upp det och bilda dig en egen uppfattnig. För min åsikt behöver inte vara sanningen.

 

 

 

Hej,
Ingen paracetamol alls. Äter inga mediciner alls. Är så gott som 99% nykter. ( 2 flaskor vin på ett år)
Ska prata med nästa läkare om ALAT och hoppas den läkaren fattar att jag mår pyton och har gått igeom ett totalt inferno senaste 12 åren.
Jag har alltså inga psykiska problem alls, tror jag :)
Men har utsatts för mycket tråkigheter som jag tror en del människor inte skulle klara alls.
Ska surfa in och kolla flashbacks forum.
Undrar om bikarbonat och citron är bra? har hittat några råd om det.
en dag för ett år sen: 4 skivor falurågrut med leverpastej och inlags gudrka och konstgjort smör. kaffe med socker och mjölk. McD, 1-2 liter läsk, färdiglagad mat med E600 och socker i, ett rör pringles och mera kaffe med socker i. dajm. lösviktsgodis.
Idag: 4 skivor bacon, 2 ägg, kaffe med grädde. sockerfri youghurt med bär. mineralvatten. kött och fisk stekt i smör, sparris tomater sallad.
 
men samma vikt som för ett år sen!
 
ska man sluta med bubblande mineralvatten??


Bikarbonat gör kroppen mer basisk och då trivs inte Candidasvampen, men tyvärr finns en biverkan med bikarbonat, det höjer blodtrycket. Så har du det minsta högt blodtryck ska du inte ta det. Den mat du äter idag är bra med två undantag. Citron basar också kroppen och är bra. Själv pressar jag saften ur en citron blandar med vatten och kanel, värmer det och doppar en grönt tepåse i och dricker det som te. Plus att jag har kokosnötsolja i det. Kokosolja är bra mot både bakterier och svamp och är ett fett som hjälper till att öka fetförbränningen.
Du ska köpa prbiotisk youghurt/Kefier. För den tillför de goda bakterierna som stryker med vid Candida svamp i tjocktarmen. Sedan är det mer socker i mejeriprodukter än vad man tror. än vad man tror. Därför ska man helst utesluta mejeriprodukter, men smör är ok.
Jag är licencierad kostrådgivare i lågkolhydratkost och undersköterska i botten. Många gånger när man har svårt att gå ner i vikt är grädde mjölk osv bovarna i dramat. Men eftersom jag misstäner att du har Candida kan den också vara en stor viktminsknings stoppare.
Att du inte har så mycket pengar har jag förstått och därför kan jag rekommendera dig Kung Markattas kokosolja som finns i vilken Icaaffär som helst. 
Mineralvatten tror jag inte är några problem, men försök ändå dricka mer kranvatten. Själv har jag alltid kallt vatten i kylen.
Maten du åt för ett år sedan är rena smörgåsbordet för Candidasvamp. Dessutom är den stressen du varit utsattför under alla år också en starkt bidragande orsak. Jag skulle även rekommendera dig att ta tillskott av Magnesium och Zink, eftersom stress isig kan ge brist på de två mineralerna. Magnesium är en av de viktigaste mineralerna. Eftersom den alltid är inblandad vid näringsupptaget i tarmen. Brist på magnesium ger sämre näringsupptag och tyvärr innehåller våra jordar idag väsentligt lägre innehåll av mineraler. På grund av konstgödsel och besprutniingar.
Jag beundrar dig som inte ger upp trots att du inte gått ner i vikt under det året du hållit på. Det är starkt!


Har lite svårt att förstå att om jag dgaligen fick i mej:
6 sockerbitar i kaffet, 2 liter läsk, 1/2 pringlesrör, lösgodis, chokladbit, bulla,,,
skippat allt ovan sen nu 12 månader och inget alls händer på vågen!
 
pressade citron och drack i vatten,,oj vilken reaktion!
bajsade 4 ggr under en natt!
 
idag: normal dag.
4 skivor bacon, 2 ägg, ett glas mjölk, 2 glas vatten, kaffe med grädde, 2 ägg till, två skivor lammstek och creme fraiche, salladsblad, tomater, sparris och mera vatten.
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons