Forum Mage & tarm


Forumtråd: IBD: Crohns och ankyloserande spondylit (Bechterews sjukdom)

Hej,

Jag är en kille på 30år som nyligen fått diagnoserna Crohns sjukdom och ankyloserande spondylit (Bechterews sjukdom).

Mina symptom innan diagnosen var:
Gasig mage
Tidvis lös avföring
Obehaglig känsla/ tryck på vänster sida av magen & bröstkorgen
Smärta i ländryggen + stelhet
Trötthet
Ofta kalla händer och fötter
Stickningar i fötterna
Dålig balans
Heshet
Akne / finnar
Hög puls från ingenstans
Svårt att gå upp i vikt (64 kg)

Jag har nu fått hjälp och käkat kortison i 12 veckor, samt påbörjat underhållsmedicinering med Hyrimoz som är en spruta som jag tar varannan vecka. (Samma som Humira som är mer mer känt märke.) Samt att jag tar vitamin b-12, 1 tablett varje dag.

Mina symptom i ryggen är mer eller mindre borta och min mage är bättre. Dvs färre toabesök och fastare konsistens. Alla mina värden ser bra ut vid provtagning: Min sänka som förut var för hög är nu normal och mina levervärden som sköt i höjden när jag började ta Hyrimoz är nu normala igen.

Ändå kvarstår många av mina symtom såsom obehaglig känsla (till vänster i magen/bröstet), dålig balans, trötthet, heshet, stickningar i fötterna. När jag pratar med min läkare så verkar de rätt obekymrade och säger att mina värden ser bra ut och att jag ska fortsätta med min medicin.

Nu till min fråga. Är det någon annan som har mina diagnoser eller har liknande symptom? Kan de symptomen jag har kvar bara vara psykiska eller är det något annat som kan vara galet?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons