Forum Mage & tarm


Hur ofta är det normalt att bajsa?

Hej, Jag bajsar kanske var tredje dag och ingen tycker det är normalt. Så jag kommer hit och frågar om det är något farligt eller fel när det tar så långt tid mellan utsläppen :) Tacksam för svar.

Om du mår bra av att gå toa var tredje dag så är det helt okej :) Känner du dig däremot förstoppad och toabesöken blir en procedur så är det inte okej.


Gick varannan dag innan jag fick magkatarr.


Vanligast är att man bajsar 1-3 gånger om dagen. Men hur ofta man bajsar kan skilja sig väldigt mycket mellan olika personer, det som är normalt för mig kan vara onormalt för andra. Som skrivits ovan så är det ingen fara så länge du inte mår dåligt, om du inte bajsar så ofta och får ont i magen eller att det gör ont/ är svårt att bajsa när du väl ska göra det så bör du rådfråga en läkare.


Äter man mer av sådant som våra kroppar vill ha så blir det inte mycket avfall. Våra kroppar vill ha proteiner som byggmaterial och fett och lite kolhydrater för energi. De som äter protein och fett behöver sällan gå på toaletten eftersom kroppen tar upp det vi äter och bygger en snygg kropp av det.
Äter man som en ko, dvs massor av fibrer och annat som inte våra kroppar vill ha eller kan ta emot, ja då kommer det ut mer också. Kroppen kommer också att hela tiden vilja ha mer om inte man tillgodoser de basala behoven för underhåll. Man äter mycket.
Jag tror det är bra om du äter riktig mat. Mängden avfall är ett tecken på om man äter dålig eller bra mat (om man betalar för sånt som inte våra kroppar vill ha). Idag betalar folk för meningslösa fibrer, dvs det som tidigare var mjölnarens avfall. På köpet får vi magproblem som IBS och liknande och så tror folk att vi människor är den enda art som är beroende av olika drycker för att lugna våra magar (kolla reklamen).

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons