Forum Mage & tarm


Hjälp!!

Hej!
Jag fick för ungefär fyra veckor något som verkade vara en förstoppning.
Hade svårt att bajsa och lite ont i magen, tappade också aptiten.
Det var lite slem på papperet när jag torkade mig.
Nu efter fyra veckor så har jag ont i magen som kommer och går och har fortfarande svårt att bajsa, har ont på vänster sida på magen.
Kan dock äta utan problem.
Är så rädd att det ska vara Magcancer eller något sådant...
Är i tonåren.
 
Tacksam för svar!

Hej "Lisa"!
Jag tror att du lider av förstoppning och måste laxera om du inte redan gjort det. Laxoberaldroppar som du droppar i ett glas med vatten. Det står att 10 droppar är maxdos men det gör ingenting om du tar lite fler. Om stoppet sitter lite längre ned är klyx att rekommendera. Det finns i två olika storlekar. Prova också med movicol. Man kan ta det som en intensivdos med flera påsar på en dag om läget är akut.
Om man är riktigt förstoppad kan det vara så att man upplever att det mest kommer vätska eller "slem" när man går på toaletten p.g.a att det är det enda som kan passera proppen.
När proppen väl lossnat så måste du underhålla magen med fibrer men då också dricka mycket vatten. Undvik pasta, vitt bröd, ris och annat stoppande.
Mina tonårsdöttrar har också problem med magen ochh speciellt när det blir lov och man kanske blir lite mer stillasittande än under resten av året.
Gå till doktorn om du känner dig orolig!


Hej igen!
Igår var jag och bajsade det kom lite iallafall.
Men när jag "tröck" ut bajset så sved det i ändtarmen/ändtarmsöppningen.
Vad kan detta bero på??


Så du tror ine att det kan vara cancer...?? :O


Hej, det behöver inte absolut  betyda att du har magcancer när du är förstoppad, det finns många andra orsaker till det. Även som jag förstår  att du har det mycket besvärligt. Stressen och rädslan som du har kan förvärra förstoppningen jätte mycket mer än vad du tror.
Det bästa du kan göra är att boka tid på vårdcentral, bättre än att du frågar andra vad det kan vara och läsa runt på nätet. Man blir rädd onödigt.
Försök vara lugn och avslappnad. Under tiden som du väntar på din tid hos läkaren kan du prova proviva som finns att köpa på de flesta matbutiker. Proviva innhåller nyttiga bakterier som hjälper magen mycket, även om man inte känner någon förbättring. Det finns i många olika goda smaker som du kan prova.
Glöm aldrig att det inte ersätter ett läkarbesök även om du känner dig bättre med receptfria läkemedel mot förstoppning.
Hoppas du blir frisk och lycka till.


Hej!
Har nog kollat för mycket symptom på google..
Ska nog sluta med det! Blir bara paranoid av det.
T.ex. igår hade jag ont i ryggen och började kolla på symptomer på google...


Hej Lisa, jag brukar göra som du gör, så fort jag får ont någonstans i kroppen googlar jag. Jag försöker ställa "själv diagnos" vilka symtom som jag kände skulle passa mig bäst. En period mådde jag fruktansvärt dåligt på grund av det,jag blev mycket rädd och orolig att det skulle vara något farligt och allvarligt. Det ledde till att jag tappade apititen och sovde allt sämre. 
Du är ung och frisk person så njut av ditt liv du är i tonåren och är säkert frisk person.
Glöm inte att man lever en gång.
Jag lovar dig så fort du slutar med att googla runt, kommer du märka att du mår mycket bättre. Lova dig själv att du kommer att sluta. I början kommer det vara svårt och jobbigt men dag efter dag kommer du känna säkert förbättring att du mår mycket bättre.
När du googlar runt mår  du säkert psykisk dåligt. När du gör det under lång tid (t.ex i 3-5 dagar) så påverkas hela kroppen negativ och då mår också fyskisk dåligt som t.ex ont i ryggen ,förstoppning och huvudvärk mm.
Lycka till!
 


För typ fem minuter sedan var jag på toa. Fick jätteont i nedredelen av magen och mådde illa..
Bajsade pyttelite, kändes konstigt i rumpan..
Spydde typ tre ggr, spyan var genomskinlig med typ vita klumpar eller något sådant.
Någon som känner igen sig? 


Ring sjukvårdsupplysningen och berätta om dina besvär. De kan ge råd... deras nummer är 1177.


det bästa är att helt enkelt ringa vårdcentralen och få hjälp. kan vara vad som helst när det kommer till magen ch varför man har ont, sitter ju väldigt mycket där, så kan vara en sak som orsakar något annat!Är du håd i magen, testa med att börja äta mycket fibrer, finns ju även receptfritt laxermedel på apoteket,Hrd i magen kan ju medföra andra mindre roliga saker som analsprickor,hemorojder.Så ne sluta googla och försök hitta svar på nätet, jag gjorde likadant och ja googla på ont i magen,förstoppning och som med många andra sjukdomar och besvär så får du minst 10 olika svar, du får minst 10 olika svar på forum och den enda som kan ge dig ett svar är en läkare =)


jag hade jätteont i min mage vet jag och var hård periodvis i avförningen, och när dte begav sig hadej ag så ont att jag fick åka till akuten, kunde knappt gå och svettades som en gris, efter ett halvårs prover osv visade sig att jag ahde IBS,


Jag är 19 årig kille som precis haft förstoppning. Jag åkte upp till akuten. yr o så, fatta inte vad det var, sen fråga dem om jag hade bajsat på länge, tänkte efter, det har jag ju inte. hade inte gjort det på säkert en 7 - 8 dagar. jag trodde att jag skulle svimma vid massor av tillfällen. Stressa inte upp dig och bli orolig om du har det, Men mitt bästa tipps är att alltid ha klyx hemma. Det misstage gjorde jag. Jag tog 3 påsar laxeringsmedel(movicol) och kände att verkligen allt samlades precis aa där nere, men jag hade ingen klyx. trodde jag skulle svimma, åkte in på akuten fick ta klyx och det mesta kom ut iaf. Trodde att mitt skulle försvinna men har annat skit som har kommit nu efter /:Köp movicol, ta 3 påsar(var 3e timme tog jag) om dagen. ät fiberik mat under en period. fil, grovt bröd brocoli grovt knäckebröd o så. sen så  väntar du tills de kommer ända längs ner. sen tar du klyx (OBS! OM DU VERKLIGEN KÄNNER ATT DU BEHÖVER). sen SKA du köpa laktulos på apoteket. ta det varje dag mot förstoppning. Sen om förstoppningen försvinner, börja inte äta en massa onyttigt, då kommmer det tillbaks.  Hare bäst och ät nyttigt och bra, tja!En sak till, va inte rädd för att det är cancer, då blir man oftas lös i magen om ja inte har fel, annars så äre blod o så man brukar få tror jag, men du är nog för ung för det. om du är orolig på till vårdcentralen och be dom skicka remiss till mag och tarm kliniken. ;)


Var och bajsade för kanske 5 min sedan.
Dom senaste ggr jag har bajsat (igår och idag) så har det bara kommit två korvar och det har varit slemmigt på papperet när jag torkade mig. Nu när jag bajsade så var det slemmigt me också en liiiiten plutt med ljusrött blod.
Vad kan detta bero på?


Gå till vårdcentralen. säker på att det inte är något farligt, men kolla upp det.  va ej orolig


Du skulle också kunna börja med att ringa sjukvårdsupplysningen, dom är duktiga på att ge råd och dom kommer att råda dig att söka hjälp om dom tror att det kan vara något som behöver kollas upp. Bättre det än att gå runt och vara orolig. Lycka till! //Maria

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons