Forum Mage & tarm


Hjälp!?!?!?!

Hejsan jag är lite orolig över mitt mående. Jag mår bra utöver mina symptomer: Illamående doc aldrig vid kräkning men känts så hela tiden är jobbigt att äta. Aptiten är borta Trötthet Viktnedgång huvudvärk ofta. Jag har mått så här i mer än 2 två månader. Jag väger förlite så dom läkarna jag varit hos har skrivit ut närings Drycker till mig. Alla blodprover osv ser normala ut något är det ju! Fått en remis till anorexi och bulimi mottagningen. Fast jag inte flrsöker gå ner i vikt,tycker jag är tjock, ful m.m spyr intw efter maten fast nästan fast inte självmant Känner någon igen sig?

Hej. Visst låter det som Ibs-mage, men man ska nog inte spekulera, om besvären håller i sig. Då är det bra att ringa ev. 1177. Hoppas det har gått över. Det var ju några dar sen du skrev om det. //rs


Hej! jag känner igen mig massor. Har haft diagnosen crhons i snart 6 år. Började på Humira som medecin för det men valde att avsluta behandlingen pga mycket infektioner. Nu har jag gått i 3 år utan medecin och går runt med allmänt diffusa problem, en av dom är vikt. har blivit skickat så fruktandsvärt många gr mellan psykologer, och kuratorer som ändå inte kan göra något spec eftersom jag själv inte känner att jag har problem maten osv. jag känner igen mig sinnesjukt sjukt mycket när du berättar om att dina blodprover ser normala ut, det gör mina också. men har du varit på avdelning för bullemi och anorexi än? var det till något hjälp? kram!


Jo hej nej ag har inte haft någon hjälp av anorexi mottagningen hur Ställde läkarna din diagnos är själv bara 13 år gammal! Jag har inte anirexia har du även ettbilöamående sökte på crhons sjukdom men känner intebigen mig så jätte mycker mer erfarenhet av dig kanske? Kram.


Hej Emmy! Jag blev började bli dålig när jag var i din ålder. Det började då med magont, feber känslor, vikras, diaree på morgonen efter att jag ätit frukost. sår i munnen. mycket huvudvärk osv. Jag valde att åka in akut till slut efter 3 år av tjat på vårdcentralen. dom skickade mig oftast till psykolog och gav mig antidepresiva som jag inte vill äta eftersom jag inte kände mig deprimerad. dom trodde också att jag hade magsjuka, magsår och en annan gång kjörtelfeber. borelia. allt möjligt men vägrade skicka mig vidare till specialst. Jag såg att du undrade om bra och dåliga perioder. Svaret på det är HELA TIDEN. jag är nu 23 år iår. jag har upp och ner perioder konstant. kan variera allt från dagar, veckor , månader. som tillexempel igår senast mådde jag jätte bra. idag kan jag inte ens på mig kläder för att orka gå ut. Viktigt att du får i dig tillräckligt med järn, så det inte blir ett extra problem för dig. Om du vill fortsätta skriva men mer privat så får du jätte gärna skriva till min mail: MaleneWroldsen@aol.com lycka till och massa kram!


Hej Emmy! Du måste ta hjälp av dina föräldrar att få en ordentlig utredning. Det är dom som måste se till att du får en utredning om vad detta kan bero på. Det kan vara allt ifrån inflammatorisk tarm, gluten/laktosintolerans (allergisk mot mjöl och mjölk), eller andra matallergier, IBS, psykiskt osv osv. Har du varit för utredning på ett större universitetssjukhus där expertisen och möjlighet till undersökningar finns (på mindre sjukhus har man mest läkare och metoder inriktade för vuxna patienter). Om inte - så borde ditt hemsjukhus skicka dig till ett sådant. För du har väl inte bara varit på en vårdcentral och träffat läkare?! Som sagt, prata med dina föräldrar! Dom måste stå på sig för att du ska får hjälp! Visa dom gärna också vad du skrivit här på forumet! Hoppas du får ett svar snart!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons