Forum Mage & tarm


Hemorrojd- & anusproblem

Hej, Jag är en kille på 23 år och jag har haft återkommande problem med hemorrojder.
Första gången var när jag var 19 år och jag kände en liten utbuktning vid anus och på nåt vis lyckades jag se den med hjälp av en spegel. Då ringde jag till läkarmottagningen som fanns i närheten och frågade vad jag skulle göra och då frågade sjuksköterskan som jag fick tala med de vanliga frågorna om det blödde etc. vilket det inte gjorde för min del (jag har aldrig haft blod i avföringen vilket kanske beror på att jag sedan jag haft problemet suttit väldigt länge på toan för att smärtfritt klämma ur mig avföringen) och konstaterade att det troligtvis handlade om hemorrojder. Hon sa att jag inte behövde komma in för någon undersökning och sa till mig att testa Xyloproct från apoteket, salvform och föreslog ändrad kost, mer fibrer etc. (vilket jag redan åt, då jag har bra kostvanor p.g.a. träning).
Jag gjorde som jag blev tillsagd och köpte salvan, problemet försvann till viss del, men jag upplever det som att jag tappade lite känsel kring anus samt att huden blev tunnare. Efter den händelsen fick jag också problem med att gå på toa, då min muskel blev för "trång" det var svårt att klämma ut större avföring och jag fick senare mer återkommande hemorrojder under åren. jag gick till läkaren i Stockholm och undersökte och de hänvisade mig till undersökning hos någon mer sakkunnig på Sollentuna sjukhus, som utförde en rektoskopi. Han kunde då inte konstatera att det var några svårare fall av hemorrojder.
Nu har jag fortfarande problem till och från med hemorrojder (oftare nuförtiden) och det här har gått ut över mitt sexliv. Jag har problem med analsex som jag tidigare inte hade några problem med, (det var inte så att det var en ofta kommande företeelse innan hemorrojderna, det kanske hade inträffat en gång då) men sedan dess har jag haft problem med att jag blivit väldigt trång och inte kunnat slappna av i muskeln varken vid sex eller vid toabesök. Jag vet inte vad jag ska ta mig till och det här hindrar mina relationer och jag mår psykiskt dåligt av besvären. Det är både genant att prata om och när jag väl gjort det får jag ingen hjälp. Det hjälper inte heller att jag behöver sitta på toa jättelänge både för att få ur mig avföring mindre smärtsamt och att det är svårt att få rent ordentligt, vilket gör att många undrar. Det verkar inte som att det är jättevanligt bland unga att få de här problemen och kunskapen känns allmänt liten. jag har på senare tid testat någon frysmetod från apoteket, men den hjälpte bara lite grann och inte mitt toalett problem. ibland blir jag jättestressad när jag inte kan få ut avföringen, både om jag är lös i magen eller hård i magen så är det problem, är jag lös i magen täpps det igen och jag kan inte få ut något, är jag hård så är det för trångt.
Jag vet inte vad jag ska göra eller kan göra, men det går inte att prata med någon om det och jag verkar inte få någon hjälp hos läkaren. Vad kan jag göra?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons