Forum Mage & tarm


Hård knöl innanför ändtarmsmynningen

Hej.
Är helt ny på forumet och inte helt van med hur dte fungerar här så om jag råkat dubbelposta eller gjort annat fel hoppas jag ni har överseende.
Har sen några månader tillbaka känt en lnöl strax innanför ändtarmsöppningen. Den är hård och oöm. Blöder inte och känns inte som en hemorrojd. Upplever ingen klåda. Dock tar det evigheter vid toalettbesök för att bli ren. Använder alltid våtservetter och vatten för att inte irritera. Jag har inga specilla besvär mer än att det känns svårare att "hålla sig" när man måste på toaletten. Detta gör att jag blir rädd att vistas långt ifrån en toalett numera.
Har aldrig haft hemorrojder själv men sett det mkt i mitt arbete. Jag har en benägenhet att utveckla cystor och tumörer o har bland annat en tumör i hjärnan. Jag själv tror det kan röra sig om en polyp (möjligen två) men skulle vilja kolla med någon kunnig inom området. En undersökning hos doktor för detta känns oerhört jobbigt men om jag verkligen måste så är det ju så.
Vad tror ni det kan vara? Och hur kan man behandla?
Jag är inte en person som sitter och krystar på toaletten i evigheter utan går bara på toaletten när det tränger på. Tror det är mer hälsosamt för kroppen, detta är nåt jag gjort sen jag gick en kurs inom inkontinens på mitt arbete för kanske 20 år sedan.
Tacksam för hjälp, detta börjar ta lite för mkt av min vardag.
MVh

Hej. Hur gick det för dig. Jag har liknande problem men har inte vågat söka hjälp än.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons