Forum Mage & tarm


Har ni några råd?

Hej Sedan 5 år tillbaka har jag haft fruktansvärda problem med min mage. Vid undersökning visade sig att jag hade ett bråck på övre magmunnen. Jag fick då omeprazol och äter det än idag och jag blir inte bättre. Läkare säger att det här är något man får lära sig leva med. Men jag har försökt och i nuläget kan jag inte leva ett normalt liv. Jag är sjukskriven och stressar ej. Äter hälsosamt, men har dagligen problem. Ej sura uppstötningar eller halsbränna. Det är kramp som sitter strax under brösten, i brösten, i axlarna, nacken, käkarna och upp i huvudet. Jag tar gärna emot alla tips och råd ifrån andra med liknande problem, för hos läkaren verkar det inte finnas något att hämta.. Tacksam för svar!

Hej KajsaStina Jag vet precis hur du har det, har själv magmunsbråck som konstaterades för tre år sedan. Fick också ordinerat Omeprazol men har numera Nexium, som verkar bättre för mig, dock får jag mycket gaser av det. Jag får också ofta mycket luft i magen och rapar mycket. Emellanåt får jag samma kramp under brösten och magen som du. Jag har inte kunnat härleda det till något jag äter eller gör. När det håller på som värst, försöker jag halvligga och slappna av, det brukar hjälpa.


Tack så mycket! Jag ska be om att få prova Nexium, det kan ju alltid vara värt ett försök.


Dom som äter LCHF brukar bli mycket bättre i magen. Man äter då också "hälsosamt" fast rätt olika det som beskrivs som hälsosamt av andra. Bort går all mjölbaserad kost med grova fibrer. Istället äts ju snällare varianter i ovanjordsgrönsaker. Sök gärna på LCHF + magproblem. Jag känner en man som blev bra på en förmiddag efter 45 års lidande när han skippade gröten och brödet på morgonen och istället åt en omelett och lite sill. Helt tvärtom de råd han fått. Ett år senare hade han gått ner 18 kilo som en bonus och hade bäst kolesterolvärde på sitt jobb. Vattenförbrukningen minskade flera kubikmeter, vilket han tyckte var lite komiskt. Mvh Wille


Tack för tipset, men jag tror inte att LCHF är något för mig då jag är vegetarian/halv vegan. Inget kött eller fisk och bara soya- och havreprodukter när det kommer till mjölkprodukter. Så det blir lite svårt, men tack i alla fall!


Okej, tack igen! Hittade inget om vegetariskt när jag letade runt, men då får jag kolla igen. Tack!


Du behöver inte kolla omkring egentligen. Det är i butiken man kan göra sina val. Att få ihop vegetarisk kost som är hälsosam för magen kan inte vara så svårt. Kokosfett (för energi istället för mjölmat), kokosflingor, nötter, fröer, bönor, linser, alla ovanjordsgrönsaker, linser, groddar, olivolja, frukt mm. Äter man ägg så är det bland det bästa som finns.. Soya och mjölhyllorna skippar man. Allt som inte fanns för 30 000 år sen är vi inte anpassade att äta.. Mvh Wille

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons