Forum Mage & tarm


Haft parasit i tre år - vad händer nu?

Hej! Nu är det så att jag fick idag veta att jag har haft en parasit i tarmen i tre år. Fick denna, Giardia Lamblia, på en resa i Asien. Jag jobbade tidigare som modell, men har sedan dess gått igenom en hel del försämringar, bland annat mycket sämre hud, tunnare hår, raspigare röst, alltid förkyld, blivit tröttare, fått sämre andedräkt, börjat svettats mer och andra tråkiga saker. I efterhand känner jag en ångest över att jag inte undersökte mig tidigare utan lät detta förfallet fortgå med min kropp. Nu undrar jag. När jag är färdigbehandlad (om en vecka), vad är mina chanser att återgå till det normala? Tidigare hade jag perfekt hud och var väldigt energisk. Bortsett från att jag har åldrats lite, tror ni att jag kan återgå till det normala och få tillbaka huden, energin och allt? Med rätt kost och träning? Eller är det "kört" för mig?

EN fråga. Vad är det vanligaste symtomen på att man har parasiter i magen? Jag tror nämligen att jag har det men mina symtom är endats illa luktande gaser och om inte det så luktar det fortfarande väderspänning. kan det vara parasiterna som lever sitt liv och har för sig?:)


Hej! Jag har exakt samma symptom som du har. Jag har gått så här i flera år och tagit massor med prover och gjort 2 gastroskopier men ingenting har hittats. Nu har jag börjat gå ner i vikt också, väger knappt 40 kg (är 158 cm lång). Jag skall fråga min läkare nästa gång angående denna parasit som du har haft. Hoppas att jag har den så att jag kan få behandling. Hoppas det går bra för dig och att du blir bra. Jag tror inte att det är "kört" för dig, när du nu fått behandling blir du säkert mycket bättre. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons