Forum Mage & tarm


Gul avfärgad avföring varje dag

Har haft gul-beige avföring varje dag i över 2 månader nu. Konsistensen är smalare än normalt. För 2 månader sen kom det slem med i avföringen vilket jag inte ser längre. Har förbättrat kosten vilket gjort att magen är mer stabil och jag behöver inte gå på toan 5-6 gånger som jag behövde för 2-3 månader sedan. För ca 4 månader sedan tog jag antibiotikan Bactrim Forte under 7 dagar, vet inte om det har något med saken att göra men kan vara värt att nämna. Känner inte som att jag får ut allt när jag skiter, får torka mig ganska mycket, blir helt gult på pappret. Min mage gör ljud ifrån sig, typ gurglande och bubblande, mest på kväll och morgon. Det luktar väldigt skumt när jag varit på toan, inte som det brukade göra. Har även en väldigt svag molande värk på höger sida av ryggen, ungefär i mitten bredvid ryggraden. Känningarna kommer och går men det gör absolut inte ont eller så, det känns bara. Har även fått en ökad aptit så jag kan äta rätt stora mängder mat, går inte upp i vikt men har gått ner 3-4 kg de senaste månaderna.
 
Allt började för 3 månader sen när jag blev klar med min grunläggande militärutbildning som var ganska påfrestande för mig med mycket stress osv, då jag också tränade och var med när jag hade feber och var förkyld 2 gånger under utbildningens gång som var på 3 månader.
 
Har varit hos läkaren och tagit prover på organ, salsyra, samt rektoskopi och ett prov ska ska visa inflammationer i kroppen eller något. Allt var normalt enligt läkaren och när han kollade mina lever värden sa han att jag "iaf inte är en missbrukare". 
 
Är 22 år gammal, dricker sprit 2 gånger om året, är vältränad, har aldrig varit allergisk mot något eller haft någon sjukdom. Ingen i familjen har någon tarmsjukdom eller gluten allergi. Min far har diabetes typ 2 så jag har kollat mitt blodsocker några dagar och det ligger på 4.4 på morgonen och på 6 efter måltid så jag utesluter diabetes.
 
Ska till läkaren nästa måndag och kolla vitaminbrister och kanske sköldkörteln.
 
Vad tror ni att det är? Kan det vara gallan som spökar? Börjar bli ganska trött på detta.
 

Hur gick det för dig fick du någon diagnos? Känner igen mig mycket i dina besvär! Och går själv på utredning hos läkaren. Skulle vara intressant att höra hur det gick för dig!
MvH


Gallan troligtvis det som spökar! Haft ont i magen?
Gallstenar i så fall möjligt.


Hej Martin!
Det var intressant att läsa din beskrivning av dina besvär. Jag har nästan identiska problem sedan mer än 4 månader. Jag går på toaletten 5 - 7 gånger per dag. Vattniga, sprutande diarreer.  För det mesta gulfärgat. Har gått ner 13 kg. Ingen läkare har kunnat ge mig någon förklaring eller något råd om vad jag ska göra. Det har tagits prover som inte givit någon indikation. Så jag har prövat själv med att ta bort olika typer av kost för att se om det ger någon effekt. Men det har det inte gjort.
När jag läste att det debuterade för dig efter en ansträngande utbildning så såg jag en koppling till mig själv. Jag hade en period av mycket krävande arbete som slutade med 40 timmars oavbrutet arbete, med nästan ingen mat. Ett dödsfall i familjen några månader senare kan man också kalla ansträngande :(
Efter att ha läst ditt inlägg funderar jag på om det kanske är en typ av utmattningssyndrom, som satt sig i tarmsystemet. Dvs för övrigt går allt på som vanligt - annars lär ju matthetssyndrom innebära att man knappast kan ta sig ur sängen etc. Så nu tänker jag pröva med en rejäl kur med Dimor (för att lugna magen) och björkkoltabletter för att stilla den jobbiga gasbildningen. Så kanske magen "lär" sig att fungera normalt igen. Jag börjar verkligen bli trött på det här tillståndet.
 


Björkkoltabletter, vad är det o var köps de? Undrar eftersom jag, utan förändringar i vanor har fått väldigt mkt gaser o sedan ett par veckor även med dålig lukt. Äckligt o socialt handikappande

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons