Forum Mage & tarm


Gasig mage

Hej, har sen ett par månader tillbaka börjat bli regelbundet gasig i magen, främst efter frukost och mot eftermiddag/kväll. Två-tre gånger har gasigheten också följts av att det kommer lite slem i ändtarmen, så att jag måste uppsöka toaletten. Pendlar en timme till jobbet varje dag och äter frukost på jobbet och kvällsmaten blir ofta sen. Men tycker jag äter ganska normalt och regelbundet och hyfsat med grönsaker och frukt. Känner inte igen mina symptom över beskrivningen för laktos- eller glutenintolerans, ballongmage eller de vanligaste mag- tarmåkommorna. Är det någon som har nån ledtråd? MVH /Pierre

Jag ägnade lite tid åt att läsa kommentarena i länkarna jag skickade (för egen påminnelse). Ja..det är nog inte meningen att vi ska vara dåliga i våra magar på naturlig människoföda. Jag kan verkligen rekommendera den här kosten för magen.


känner igen mig i din beskrivning. Magen sväller och blir gasig redan efter frukost, som gärna resultera i att man hoppar över den. Jag har fått diagnosen ibs, som många andra och rekommenderar att utesluta lök, frukt, bönor, fullkornsprodukter och äta snäll mat en period. Kan lugna magen. själv slarvar jag en hel del och då blir gasigheten värre. Äter även mini-form (dimetikon). många små mål är också bra så magen inte få så mycket att arbeta med på samma gång...hmm finns nog oändligt mycket tips om just magproblemen, man få hitta en som passar en bäst. good luck!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons