Forum Mage & tarm


Gallsten utan galla?

Hej, jag är ny medlem här och är riktigt desperat nu!
 
jag blev opererad för gallsten som 14-åring, och är idag 17 år. Gallblåsan hann bli riktigt inflammerad innan dom bort den eftersom dom först skulle få mina besvär till tonårsproblem(!) det låg en sten i gallblåsan och täppte till gallgången flera gånger per dag och den hade till slut kilat hål på gallblåse-väggen. 
 
Efter operationen blev jag inte bättre. Jag fortsatte få gallstensanfall och kräkas. Bodde på akuten i princip och röntgen och blodproven visade inget förutom förhöjda levervärden. 
 
Dom trodde inte på mig och vi åkte in och ut till sjukhuset utan smärtlindring. jag har sen dess prövat papawerin (som hjälper till viss del) voltaren (men får så ont i magen då) egazil, ursofalk, gabopentin(neurotin) oxycontin, citodon, spassmofen, paladol, (men tål inte dessa opiater för får gallkramp då) nitroglycerin och en mängd andra. Den enda som har funkat är ketogan och det är den medicin jag nu står på tillsammans med papawerin. 
 
I julas gjorde dom avancerade röntgen och då visade det sig att gallgången ser extremt krokig och konstig ut, vid clipset från operationen ser det "skumt ut", mina små gallgångar i levern ändrar storlek (krampar) mina prover blir bara värre och värre, det visar på en lätt inflammation, jag läcker äggvita men inte i urinen, ett prov visar att det stasar i levern och allting är väldigt skumt. 
Dom har nu erkänt att något är fel och vill göra en ERCP och sätta in ett stent om dom inte hittar något annat i gången. Jag är väldigt orolig för ERCPn för jag har hört att det är mycket komplikationer. Äter nu ketogan dagligen. 
 
Mina frågor är: kan nån berätta lite om ERCPn?
 
vad tycker ni det låter som att det är för fel?
 
hur farligt är ketoganet i min situation? Har ätit det i ca ett år nu.
 
snälla hjälp mig! Jag är helt sjukskriven och har inget liv, behöver alla tips som finns.  
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons