Forum Mage & tarm


Blodig efter toabesök

Hej! Är ny här så hoppas jag postar denna fråga på rätt ställe! Rubriken kanske låter lite tung men jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva problemet med få ord. Detta är ett problem jag haft ett tag nu och jag vet inte riktigt vad jag kan prova själv innan jag kontaktar en läkare. Men hoppar rakt på problemet och hoppas på lite handfasta råd och tips på vad jag kan prova. Igår när jag varit på toa så märkte jag att de var blod på toalett papperet, idag hände samma sak igen, men mängden blod var betydligt större och när jag googlar så är det mycket om cancer och andra allvarliga sjukdomar. Men jag är ganska säker på att det inte är så illa för mig. Om man ska beskriva känslan efter jag varit på toa och resultatet var blodigt toalett papper så ömmar det enbart vid ändtarmens öppning och alltid på samma ställe. Det gör inte ont medan jag uträttar mitt ärende och det ömmar bara en liten stund efteråt. Jag vet inte om de kan bero på att jag sitter väldigt mycket i min kontorsstol och håller på med diverse aktiviteter vid datorn dag ut och dag in. Men jag gissar på att de kan bidra till detta och någon här kanske kan bekräfta detta. Jag sitter som minst 7-8 timmar i min stol, sju dagar i veckan. Nu när sommaren är här så kommer de bli mer promenader dock! Lite fakta om min livsstil. Sömn: Det enda som ändrats den senaste månaden för mig är hur länge jag sover, jag sover omkring 4-5 timmar varje natt. Kan det vara en del av problemet? Kost: Jag äter som jag alltid gjort och de är inge större skillnader i min kost, det enda skulle vara att avföringen blivit hårdare. Motion: Jag har aldrig rört mig mycket, mycket stilla sittande i långa perioder. Detta beror på att jag programmerar och vill bli duktig, men även på att jag är lite små lat. Jag rör mig mer på sommaren då jag kan gå ut med min kamera här i området och fotografera! Stress: Kan inte påstå att jag är stressig, inte långa perioder i alla fall. Det skulle vara någon sällsynt gång då jag har bråttom eller går upp i varv när jag sitter här. Sjukdomar: Jag är väldigt sällan sjuk, ibland går de något år innan jag blir sängliggande med feber. Min egna gissning på vad det kan vara är en ev. spricka, men den borde väl självläka om jag får ordning på min hårda avföring? Hoppas jag inte glömt något nu, är det någon som har några tips och/eller frågor på något så besvarar jag dem gärna. Jag ställer frågan främst för jag vill försöka lösa problemet själv innan jag kontaktar en läkare och jag ska snart flytta från min hemort så läkarbesök är inte de lättaste att göra och planera in för tillfället. Så alla tips är välkomna! Tack för mig!

låter som om det kan vara en spricka eller en hemorojd men tycker ändå du ska kolla upp det, du kan ju prova med zyloprokt som är mot hemorojder sen finns det fruktoch fibertärningar som hjälper mot hård mage sen kan jag tipsa dig om att ta promenader eller träna på annat sätt dricker du tillräckligt, äter du fiber? lycka till


Jag dricker ganska mycket, mest läsk och saft dock. Börjar och slutar dagen med en kopp te med 1-3 sockerbitar i. Gällande fibrer så äter jag mycket pasta och ris. Det äter jag minst 1 gång i veckan i alla fall. Hårt bröd äter jag också. Så jag tror jag äter tillräckligt med fibrer. Ska köpa hem en Zyloprokt innan jag flyttat då! Så kan jag alltid prova det! Promenader tar jag ungefär 2-5 ggr i veckan med kameran i högsta hugg! Tack för tipsen!


Håller med föregående, att det troligen rör sig om sprickor el hemorrojder.Men man ska alltid kolla upp blödningar från tarmen! Alltid! Om du är hård i magen är pasta och ris inte mycket att hänga i granen för att få fart på magen :/ Det är snarare stoppande (såvida du inte äter riktigt råris (vet dock inte om det är "lösande" för tarmen).


Jag vet inte om jag är hård i magen, jag har inga andra besvär längre förutom att de blöder lite(???) och de är inga stora mängder. Eftersom papper sprider ut blodet så ser de förmodligen värre ut än det är. Värken efter besöken har försvunnit helt också. Men om jag skulle uppskatta mängden blod så är de max några medium stora droppar. Ni får gärna tipsa på bröd och ev. drycker som kan fylla på med vitaminer, mineraler osv som kan vara bra för mage och tarm. Som gör båda gladare! Jag tror det viktigaste är sömnen i alla fall men nu när jag äntligen kommer vara ledig minst 3 veckor så kommer jag få sova mer än 4-5 timmar per natt. Nu sover jag minst sju timmar, sover jag mindre så ligger jag kvar och försöker sova lite till och de verkar iaf göra lite nytta.


Hej! För mig låter det här som en klassisk analfissur, alltså en spricka. Prova Xyloproctbehandling någon vecka både med supp och salva för bästa effekt samtidigt som du försöker hålla magen igång. Sprickor och blödande hemmorojder är vanliga åkommor som är helt ofarliga men kan vara nog så besvärliga om de hela tiden återkommer. Håll koll på blödningarna, fortsätter de bör de absolut kollas upp med rektoskopiundersökning på Hälsocentralen, blod från tarm ska ALLTID utredas.


Jag lider av samma sak som Adonis. Det kommer blod på pappret och dessutom har jag en flik vid öppningen sen många år och den blir ömm när jag är hård i magen. Kör med Xyloproct en del och för det mesta lugnar det ner sig efter en behandling.
 


En fråga? Hur vanligt är det med canser vid dessa symtom? Vilken slags läkare ska man vända sig till för att få saken undersökt?


Börja med husläkare om du inte har en vårdförsäkring. %-risk är inte relevant i egentlig mening, be om ett test, vanligt blodprov, så får du ett svar och slipper oron!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons