Forum Mage & tarm


Forumtråd: Blod i avföring och ont i svanskotan

Hej!

Jag är en tjej på 28 år som väldigt länge, minst 15 år, haft besvär från mage och tarm. BMI omkring 19. Äter relativt nyttigt och varierat. Mycket frukt och grönt.

Jag har nästan alltid stenhård avföring och har haft blod i avföringen i åratal (vilket nu blivit ”normalläget”) det visar sig som svarta koagler, ibland stora som femkronor, till ljust rött blod. Har också väldigt mycket slem i avföringen från och till. Blir också ofta väldigt uppblåst och har fått åka ambulans med akuta magsmärtor vid ett flertal tillfällen.

Det enda som synts på blodproven vid de tillfällena är ett högt värde vita blodkroppar. Annars har det mesta sett bra ut.

Vid något eller några tillfällen i månaden får jag så fruktansvärt ont i magen och sen helt plötsligt blir jag jättelös i magen från ingenstans. Men det är bara vid dom tillfällena, annars är jag som sagt alltid stenhård i magen.

Jag har gjort både gastroskopier, endoskopi och koloskopi men läkaren kan inte hitta någon orsak till blödningarna, slemmet och smärtan.

Jag har numer liksom accepterat att läget är såhär, men anledningen till att jag skriver nu är att det senaste halvåret har jag fått sånna outhärdliga smärtor i/kring svanskotan. Smärtorna kommer och går och är värre när jag går eller sitter ned länge.

Kan det ha något samband med magen eller tror ni att det har någon helt annan orsak?

Börjar nämligen bli jobbigt att leva med detta och känner mig nästan alltid trött och orkeslös.

Vill liksom inte söka till vårdcentralen något mer då det känns som de gjort alla undersökningar som finns men inte hittat något fel. Har till och med haft läkare som sagt att mina besvär är psykiska... Hur nu det skulle gå till.

Skulle vara väldigt tacksam för ett svar.

Med vänliga hälsningar,

Sandra

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons