Forum Mage & tarm


Angående Fekal Transplantation (FMT)!

Hej!
Jag har länge haft besvär av IBS och har även en autoimmun sjukdom. Jag har provat med alla möjliga sorts dieter och preparat, men inte fått någon lindring. Jag har nu sätt att det forskas väldigt mycket om fekal transplantation, dvs att man transplanterar tarmbakterier från en frisk person till en person med diverse magproblem. Detta görs ofta i form av lavemang där man tar avföring från den friska personen och planterar den i den friska. I många fall har det lett till goda resultat! Då behandlingen i princip är utan sidoeffekter och det inte behöver kosta så mycket att göra så är det något jag har bestämt mig för att prova då det är värt det om jag kan få ordning på mina symptom. Jag har en nära vän som skulle passa bra som donator, men jag vill självklart att hon ska gå igenom vissa tester för att vara på den säkra sidan. Detta är de tester som rekomenderas: 

Serum Testing (to be performed within 4 weeks of donation):

  HAV-IgM

  HBsAg

  anti-HCV-Ab

  HIV-EIA

  RPR
Stool Testing (to be performed within 4 weeks of donation):

  C. difficile toxin B (preferably by PCR)

  Culture for enteric pathogens

  O+P, if travel history suggests 

Min fråga är nu: Om man kan tänka sig att utföra detta helt själv, skulle man ändå kunna få sin donator testad av sjukvården om man har svår ibs? Ska man isf vända sig till sin vårdcentral? Detta utförs ju redan på en del sjukhus i Sverige, men det verkar vara svårt att få det gjort för IBS (även om jag vet vissa som har fått det). 
Tacksam för svar!

Har ingen svarat dig om detta?


Inget svar på denna fråga??


RE: Hälsa till alla...
Denna "behandling" utförs inte allmänt än överallt, så det är problem i sig. Men i andra länder där läkarna är utbildade i näringsfysiologi ger man istället tillväxtfaktorer för de goda bakterierna PREBIOTIKA så att samtliga mjölksyrebakteriestammar tillväxer nere i grovtarmen och tränger ut dem som avger skadliga ämnen.
Här i Sverige heter detta Topinulin aktiv, ett rent naturpreparat av koncenterat jordärtskocka + blsåtång som har naturligt jod och krom vilka båda är viktiga för näringsomsättningen.
Googla på detta, det finns mycket information på nätet om Topinulin aktiv, även massor av tackbrev.
Produkten är omnämnd flera ggr på Farmakologens blogg, den kommer upp direkt via google och andra.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons