Martin Lidbergs hälsa blev bättre – med hjälp av en mjölksyrabakterie
Artikel | Mage & tarm

Martin Lidbergs hälsa blev bättre – med hjälp av en mjölksyrabakterie

Martin Lidberg som är hälsocoach och f.d världsmästare i brottning märkte tidigt i sin karriär som brottare att han hade problem med magen och olika näringsbrister. Han provade då probiotika (mjölksyrabakterier) på inrådan av en av Sveriges främsta näringsforskare och tack vare det fick han rätsida på sina magproblem.


Innehållet är framtaget av: Medhouse BioGaia

Läs mer om BioGaia Protectis »

Varför började du med probiotika? 

I samband med att jag blivit antagen till seniorlandslaget i brottning för tjugo år sedan, kände jag en obalans i kroppen. Jag tog då kontakt med Magnus Nylander som är näringsforskare och medicine doktor, eftersom jag hört att han hjälpt många andra idrottare. 

Vi gjorde ett antal tester som visade att jag hade flera näringsbrister. Framförallt hade jag mycket problem med magen – antagligen för att jag ofta var på resa i länder med en annan bakteriekultur än jag var van vid och det ledde ofta till infektioner. Det var viktigt att få ordning på min mage för att häva mina näringsbrister och få ett bättre näringsupptag. Jag fick rådet av Nylander att ta väldokumenterad probiotika av högsta kvalitet och på så sätt blev jag introducerad till BioGaia Protectis.

Varför just BioGaia Protectis ? Är inte all probiotika ungefär samma sak?

Nej, det finns en mängd olika typer av probiotika och många saknar helt studier. För mig är det viktigt att äta probiotika med bra kvalitet och som jag upplever resultatet av. BioGaias mjölksyrabakterie Lactobacillus reuteri är en av världens mest vetenskapligt dokumenterade probiotika. Därför har BioGaia Protectis alltid känts som det självklara alternativet.

Hur upplever du att mår av probiotika?

Jag känner att magen är i bättre balans och att jag upplever att jag tar upp näring bättre. Probiotika av rätt sort kan bidra till en bra tarmflora. När min mage mår bra så mår jag bra!

Är inte en näringsrik och varierad kost tillräckligt för att få i sig det kroppen behöver?

Naturligtvis är det viktigt att äta näringsrik mat, men nu för tiden stressar vi mer, får vi i oss mer antibiotika, utsätter oss i högre grad för bakterier, reser mer och äter mer processad mat. Dessa faktorer gör att det ibland inte räcker att bara äta näringsrik mat, utan man kan behöva stärka upp ytterligare med probiotika.

Är det sant att hela din familj använder BioGaia ?

Absolut! Jag har lång erfarenhet av produkten och den fungerar verkligen för mig – därför är det självklart att hela familjen tar en tablett om dagen! 

Läs mer om BioGaia Protectis och mjölksyrabakterier»


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons